Як у Луцьку туристи з Києва бавилися в детективів. ФОТО

Як у Луцьку туристи з Києва бавилися в детективів. ФОТО
У переддень Різдва близько тридцяти туристів із Києва мали змогу поблукати вечірнім Луцьком під час театралізованої екскурсії «Романтика та містика Лучеська» від туристичної агенції «Патріот».

Розпочалася ця незвичайна мандрівка на Братському мості, де гостей нашого міста зустрів провідник – привид середньовічного луцького Казанови, польського шляхтича Станіслава Хрустеля.

«Ось уже 4 століття блукаю я вулицями Старого міста і збираю історії романтичні та містичні. Та й моя власна історія, то шальоний вибух містики і романтики. Тому, готуйтеся, кохані, бо сьогодні на вас чекає багацького легенд та секретів древнього Лучеська», - оповідає Хрустель на початку екскурсії.

Маршрут цієї вечірньої мандрівки пролягав майданами, вулицями та провулками Старого міста. Привид-провідник охоче ділився з туристами цікавими оповідками та історіями про життя луцьких караїмів, про секрети скульптур Миколи Голованя, про цікаве життя середньовічних монарших орденів нашого міста, про таємниці Луцького замку, тощо.

«Ідея цієї екскурсії перемогла у конкурсі туристичних проектів від Британської ради в Україні та Управління туризму і промоції міста Луцької міської ради. З липня місяця цю мандрівку відвідало понад 3 тисячі лучан і гостей міста з України та закордону. Наша мета – не стільки оповісти про історію Луцька, скільки передати людям відчуття казки та неповторної атмосфери нашого міста», - зазначив директор туристичної агенції «Патріот» Богдан Климчук.

Зауважимо, що для гостей з Києва ця екскурсія була однієї з багатьох у насиченій дводенній програми. Туристи були одягнені у англійські костюми періоду Агати Крісті і під час мандрівки, в яку й входила згадана вище екскурсія, вони розгадували, хто в їхній групі вбивця.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як у Луцьку туристи з Києва бавилися в детективів. ФОТО
09 січень, 2018, 10:04