Ожеледиця паралізувала рух автобусів на Волині

Ожеледиця паралізувала рух автобусів на Волині
Зранку вівторка, 15 січня, у Волинській області через ожеледицю не їздили пасажирські автобуси: до прикладу, з Луцької автостанції у рейс не вийшли близько сотні автобусів.

«Не їздили автобуси через ожеледицю. Ніякий автобус не виїжджав. Більш-менш нормальна дорога була тільки на рівненському напрямі і частково дубнівському. Всі решта не їздили приблизно до години десятої ранку», - повідомила диспетчер автостанції «Луцьк» Майя Небось.

ЛІТО+ЗИМА

«Стали водії автобусів телефонувати. Казали, що виїжджали тільки за місто, і потім верталися», - сказала вона.

Зі слів водіїв, на окремих ділянках дороги льодяна кірка сягала кількох сантиметрів. «Дощ рясний, як влітку, але ще й мороз», - поділився враженнями один з водіїв.

Пасажирам тимчасово припинили продавати квитки, а за придбані раніше повертали гроші.

ТРИ ГОДИНИ «ПАРАЛІЧУ»

Стали відновлювати рух близько 9:00.

«Як де. Трасу на Маневичі трохи посипали, то десь о десятій годині пішли автобуси. Решта – Ковель, Нововолинськ – трохи пізніше», - розповіла диспетчер автостанції.

Всього з автостанції «Луцьк» вранці вчасно у рейс не вийшли близько сотні автобусів внутріобласного і міжобласного сполучення.

ДАІ ЗАБОРОНЯТИ НЕ МОЖЕ

Хоча, як запевнила інспектор сектору УДАІ у Волинській області Інга Коваль, заборони на виїзд пасажирських автобусів ДАІ не давала, оскільки не уповноважена це робити.

«Можливо, неправильно розтлумачили інформацію Державтоінспекції. Ми надаємо інформацію про погодні умови на автошляхах. Вранці була ожеледиця, тож ДАІ застерігала водіїв при необхідності утриматися від виїзду. Прямої вказівки «не випускати» не було», - запевнила Інга Коваль.

В РАЙОНАХ - НЕ ЛЕГШЕ

З проблемами через суцільну кригу на дорозі зіткнулися й у районах області.

За словами одного з перевізників Романа З. з міста Каменя-Каширського, вранці один з автобусів зумів дійти лише до Нуйна (найближче село в напрямку Ковеля), продовжувати рух далі водій не наважився.

Як повідомила старший касир Камінь-Каширської автобусної станції АТП 10706 Галина Бідун, автобуси і маршрутні таксі перестали виїжджати з автостанції о 6:00.

Частково відновили рух о 10:40 в ковельському напрямку. За словами Галини Бідун, цьому передували погодження з керівництвом автоколони та камінь-каширськими і ковельськими дорожніми службами.

Інші напрямки з Каменя-Каширського (Ратнівський та Любешівський) станом 15:00 залишалися закритими. Виняток зробили хіба для рейсів, які проходять територією району і де перевізники впевнились у можливості дістатися до місця призначення.

ПОГОДА Й ДАЛІ НЕ ТІШИТЬ ВОДІЇВ

16 січня, за прогнозами Українського гідрометеорологічного центру, на Волині триватиме відлига: передбачається невелика хмарність, температура повітря становитиме вночі -2, вдень +1 градуси, ближче до обіду йтиме мокрий сніг.

Вночі у Луцьку, Ковелі, Маневичах, Володимирі-Волинському, Любешові температура повітря коливатиметься між позначками 0 до -2 градуси, протягом дня йтиме дощ із мокрим снігом.

В Управлінні ДАІ області наголошують, що різка зміна погодних умов вимагає від водіїв і пішоходів підвищеної уваги до заходів власної безпеки.

«Державтоінспекція радить водіям враховувати стан дорожнього покриття, дотримуватися безпечного швидкісного режиму, рухаючись автошляхами Волині», - йдеться у повідомленні ДАІ.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це все спостерігалося сьогодні з ранку, а ви інформацію в 17.30 опублікували.:( Пізно на роботу ходите, довго спите і не відчули цього срако...ду! "Оперативно" працюєте! :)))
Відповісти
Останні новини
Ожеледиця паралізувала рух автобусів на Волині
15 січень, 2013, 17:35