Повідомили, на скільки подорожчають цигарки

Повідомили, на скільки подорожчають цигарки
Пачка сигарет, вироблених після 1 січня 2018 року, подорожчає в середньому на 7 гривень.

Про це повідомила начальник управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДФС у Чернівецькій області Наталія Донець, – пише канал 24.

Враховуючи підвищення специфічних ставок акцизного податку на тютюнові вироби і мінімального акцизного податкового зобов’язання зі сплати акцизного податку з тютюнових виробів, в середньому, пачка сигарет, вироблених після 1 січня 2018 року, подорожчає приблизно на 7 гривень, – заявила вона.

Таке підвищення відбудеться через зміни до Податкового кодексу України, які передбачають, в тому числі, поступове до 2025 року підвищення специфічних ставок акцизного податку на тютюнові вироби і мінімального акцизного податкового зобов’язання зі сплати акцизного податку з тютюнових виробів.

Зазначається, що у 2018 році ці показники підвищилися на прогнозний індекс споживчих цін 11,2% та додатково на 16,7%. З урахуванням попередньої індексації – загалом на 29,7%. Таким чином, ставка акцизного податку на тютюнові вироби зросла з 445,56 гривень до 577,98 гривень за 1 тисячу сигарет, а мінімальне податкове зобов'язання – з 596,05 гривень до 773,20 гривень відповідно.

За словами чиновниці, акцизний податок на тютюнові вироби стане основною статтею додаткового доходу в бюджеті 2018 року. За рахунок сигаретного акцизу планується покрити 11,7 мільйона гривень із загального обсягу в 12,4 мільйона гривень додаткових бюджетних коштів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: споживач
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Буду курити білоруські або денеерівські
Відповісти
Останні новини
Повідомили, на скільки подорожчають цигарки
10 січень, 2018, 16:51