У Ковелі придумали, що робити з новорічними ялинками

У Ковелі придумали, що робити з новорічними ялинками
Новорічно-різдвяні свята ще не завершилися, а комунальні підприємства Ковеля уже думають, що робити з “живими” ялинками та соснами, які зовсім скоро ковельчани почнуть викидати на смітники та складуватимуть у різних місцях, а то й палитимуть.

Про це пише КовельPost.

Як запевняють керівники РЖКП №1 та №2 - Віктор Солов'янчук та Наталія Гейко, вони забиратимуть їх окремим транспортом, а не сміттєвозами.

“Сьогодні ми не вивозимо ялинок на полігон ТПВ, як це було колись. Утилізація надто затратна. Та й зараз є інше призначення відходам деревини — опалення приміщень”, - розповідають вони.

Директор комунального господарства ТзОВ “К.П. “Верес” Олександр Балак підтримує своїх колег у рішенні щодо подальшого використання ялин та сосен для обігріву. Тому також звертається до мешканців багатоповерхівок, управителями яких сьогодні є “Верес”, складувати новорічні хвойні дерева в окремих місцях (біля першого чи останнього під'їздів). Запевняє, що уже з цього приводу дав доручення двірникам, аби вони стежили за порядком на прибудинкових територіях, збирали до купи ялинки, які в міру потреби вивозитиме спецтехніка.

А доля новорічних красунь після того, як вони потраплять до рук комунальників, на цих трьох підприємствах однакова: їх будуть подрібнювати та спалювати у твердопаливних котлах для обігріву виробничих та адміністративних приміщень РЖКП №1 та №2, а також “К.П. “Верес”.

Крім того, відділ з питань цивільного захисту та екологічної безпеки звертається, перш за все, до мешканців приватного сектору — не палити атрибути новорічних свят - ялинки. Це заборонено законодавством та може нанести шкоду як здоров'ю людей так і довкіллю. Особливу увагу варто звернути на поведінку дітей на вулиці, аби їхні пустощі з вогнем не призвели до біди. Дбайте про безпеку свою та своїх близьких.

***
Як повідомив директор комунального господарства ТзОВ “К.П. “Верес” Олександр Балак, ілюмінацію новорічної ялинки у центрі міста Ковеля Уже вдруге було пошкоджено. Проте обійшлося без особливих затрат. Працівники підприємства полагодили розірвану гірлянду, замінили запобіжники. Тож вона знову сяє вогнями.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Ковелі придумали, що робити з новорічними ялинками
11 січень, 2018, 16:16