Скільки грошей луцька мерія витратила на новорічні свята

Скільки грошей луцька мерія витратила  на новорічні свята
На святкову ілюмінацію, прикраси ялинок, оформлення новорічного містечка у центрі Луцька, а також вітальні біл-борди і листівки від влади міста обійшлися міському бюджету у 164 тисячі 500 гривень.

Про це йдеться в інформації, яку надали ВолиньPost’у у Луцькій міській раді у відповідь на інформаційний запит.

У міськраді повідомили, що у 2012 році з міського бюджету для прикрашення міста новорічними іграшками та гірляндами витратили 98 тисяч 738 гривень. Виконавцем робіт було КП «Луцьктепло».

Для порівняння: у 2011 році з міського бюджету витратили за ці ж послуги 109 тисяч 13 гривень. У тому числі 10 тисяч 177 гривень - для ремонту новорічної ілюмінації.

У 2012 році новорічні іграшки та гірлянди закупляли за окремим договором у гіпермаркеті ТзОВ «Епіцентр», що у селі Липини під Луцьком. Заплатили за це 14 тисяч 479 гривень.

У 2011 році - для святкування попередніх новорічно-різдвяних свят - іграшки та гірлянди не купували, а використовували придбані в попередніх роках.

Гірлянди на центральних ялинках Луцька - не першої свіжості
Гірлянди на центральних ялинках Луцька - не першої свіжості


Проте після свят торік виявилося, що 139 іграшок розбилося, ще 53 - просто зникли (у міськраді припускають, що їх просто вкрали). Ще 148 іграшок втратили естетичну цінність, однак їх повторно використовують, йдеться у відповіді на інфомраційний запит, підписаний першим заступником міського голови Святославом Кравчуком.

«Нині, з числа збережених прикрас, комунальним підприємством «Луцьксвітло» до Різдвяних свят, було вмонтовано на місці тих, які викрадені чи розбиті 20 куль на центральну ялинку та 100 лампочок в ілюмінації біля бібліотеки на Театральній площі», - зазначено у відповіді.

У міськраді також повідомили, що цього разу купували тільки пластмасові прикраси - аби не билися.
Прикраса на центральній ялинці Луцька
Прикраса на центральній ялинці Луцька

А біля центральної ялинки у Луцьку постійно прибирають, щоб люди не топтатися по склу і не поранилися ним. Навіть поставили 6 додаткових смітників.
Додаткові смітники біля новорічного містечка
Додаткові смітники біля новорічного містечка

Окрім того, з міського бюджету платили і за біл-борди з новорічними привітаннями від міського голови та депутатів міськради. Проте платили тільки за виготовлення цих плакатів: У 2011 році - 7 тисяч 191 гривню, у 2012-му – 3 тисячі 600 гривень. За мотнаж біл-бордів при цьому ні у 2011-му, ні у 2012-му з рахунків виконкому не платили - повідомили у міськраді.

Вітальний біл-борд від імені міського голови і депутатів
Вітальний біл-борд від імені міського голови і депутатів


Окрім цього, мерія платила за придбання вітальних листівок від міського голови. У 2012 році їх придбали на суму у 7 тисяч 65 гривень. На минулі свята міський голова був скромнішим: тоді вітальних листівок закупили на суму всього 3 тисячі 181 гривню.

Так виглядає вітальна листівка від міського голови
Так виглядає вітальна листівка від міського голови


Поштові витрати на розсилання цих листівок у 2011 та 2012 роках мерія не сплачувала.

Цікаво, що монтаж і демонтаж дитячого містечка навколо Центральної ялинки міста та встановлення Шопки і персонажів різдвяного Вертепу біля будівлі обласного музично-драматичного театру на Театральному майдані виявився одним з найдорожчих пунктів витрат. Сума витрат на вказані роботи у 2012 році склала 40 тисяч 118 гривень. У 2011 році на це витратили майже стільки ж - 39 тисяч 999 гривень.
Шопка і персонажі різдвяного Вертепу у центрі Луцька
Шопка і персонажі різдвяного Вертепу у центрі Луцька

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 12
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
марнотратники!!!
Відповісти
ніколи не повірю, що на ті ялинкові іграшки витратили 14 тисяч 479 гривень!!люди ви бачили ті іграшки???
Відповісти
Могли спонсоров привлечь, а деньги потратить на снегоуборочную технику. Это более актуально.
Відповісти
За такі бабки вже людську ілюмінацію можна зробити, а не ті допотопні лампочки Ілліча, які вішають ще з 80-х років, коли ще ялинка крутилась в центрі майдану!
Відповісти
вася ти непутай ілюмінацію і гірлянди, ілюмінація виконана з дюралайту який напевно в 80-х ще невикористовували!
Відповісти
Чергове відмивання коштів мерії,яка вічно плачеться що їм бракує бюджетних коштів!С такою стратегією нераціональних затрат та щей системним відмиванням коштів при цьому,боргова яма міського бюджету буде зростати і надалі з шаленою швидкістю! А вся ця інформація,яку надали ВолиньPost’у у Луцькій міській раді у відповідь на інформаційний запит-це повна МАЯЧНЯ для замилювання громадських очей!Хотілося б громаді Луцька побачити цей звіт затрат на офіційних документах з детально розписаними витратами і підтвержуючими чеками до них!В наявності яких дуже сумніваюсь!
Відповісти
И не сомневайся, все будет, с чеками и подписями. система даааавно налажена и успешно работает.
Відповісти
То нехай їх оприлюднять разом з офіційними документами затрат з детальним розписом!Громада вимагає!!!
Відповісти
Що вони там закупляли? Кожен рік одні і тіж іграшки і одні й ті ж...мм гірляндами їх не назвеш, лампочки пофарбовані. Брєд...
Відповісти
романюк приват банк не прикрасив а ви хочете щоб ялинку прикрасив
Відповісти
Минулого року на ялинці були логотипи Приватбанку і казали, що вони все профінансували. Виявляється ні, теж минулого року великі гроші відмили. Коли ви вже наїстеся крохобори прокляті
Відповісти
Щось я не бачила вітальної листівки від міського голови!!!
Відповісти