Священики влаштували обездоленим дітям свято. ФОТО

Священики влаштували обездоленим дітям свято. ФОТО
Волинська єпархія Української православної церкви Московського патріархату влаштувала новорічне свято для дітей, які потребують особливої опіки.

У луцькому Палаці учнівської молоді 15 січня на свято «Митрополича ялинка» зібрали сиріт, напівсиріт, дітей з багатодітних сімей і таких, чиї родини опинились у складних життєвих обставинах.

Програму святкового заходу, з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, підготували викладачі та учні недільної школи, що діє при Свято-Покровському кафедральному храмі міста Луцька.

Розпочався захід зі співу тропаря Різдва Христового. Зі словом вітання до присутніх звернувся митрополит Волинський і Луцький Ніфонт. Владика наголосив, що Різдво Христове є великим і шанованим в Україні святом, а особливо люблять його саме діти, адже вони полюбляють колядками прославляти Христа.

«Нехай любов і милосердя прикрасять цю «ялинку» добрих справ, адже сьогодні, як ніколи, люди потребують любові та милосердя. Хай всемилостивий Господь з небес рясно посилає вам своє благословення», - сказав владика Ніфонт.

Архієрей також побажав малюкам щасливого Нового року, а також шанувати батьків та вихователів, не забувати тих, хто робить їм добро.

Сама концертна програма являла собою оригінальну історію дівчинки, якій ангел-охоронець допоміг більше дізнатись про Різдво та своєю допомогою навчив не забувати допомагати батькам. Звісно, зі сцени лунали святкові колядки.

Неабияке знання змісту свята Різдва та колядок продемонстрували і маленькі глядачі. Дехто також декламував і різдвяні віршики.

А насамкінець юні глядачі з рук митрополита отримали солодкі подарунки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Такого поняття як "Московський патріархат" - не існує. Це розмовний термін. А тут - офіційна інформація.
Відповісти
Останні новини
Священики влаштували обездоленим дітям свято. ФОТО
16 січень, 2013, 11:58