Скандал із виставкою Модільяні: 20 картин виявилися підробкою

Скандал із виставкою Модільяні: 20 картин виявилися підробкою
Італійська поліція почала справу проти трьох організаторів виставки робіт Модільяні після того, як усі картини експозиції, крім однієї, виявилися підробкою.

Виставку помпезно відкрили у Генуї в березні минулого року. Але вже у липні закрили, коли експерти почали підозрювати, що роботи були фальшивими. Мистецтвознавці дійшли висновку, що 20 картин справді є підробками, – пише BBC Україна.

Роботи Амадео Модільяні продаються на аукціонах за величезні суми. Але, за словами експертів, він – один з художників, якого копіюють найбільше. Підробки з виставки у Палаццо Дукале в Генуї тепер знищать відповідно до законодавства Італії.

Палац був змушений закрити експозицію на три місяці раніше запланованого, тепер вимагає відшкодування від приватних організаторів виставки. Підробки робіт Модільяні і раніше призводили до скандалів.

1984 року з каналу в Ліворно виловили три мармурові голови, які були визнані втраченими творами митця. Насправді їх виготовили троє місцевих студентів заради жарту.

У інтерв'ю італійській газеті Corriere della Sera один з двох кураторів виставки Руді Чьяппіні заявив, що сам вірив у справжність творів. «Я зібрав інформацію та документацію, яку мені надали щодо кожного полотна», – сказав пан Чьяппіні.

«Якщо там були якісь порушення, то вам слід звернутися до першоджерела, до того, хто першим зробив атрибуцію», – додав він.

Лондонська галерея Тейт Модерн зараз демонструє велику виставку Модільяні, яка представлена як найповніша колекція творів італійського художника, що будь-коли проходила у Британії.

Художник, який помер 1920 року, відомий своїм зображенням видовжених, втомлено-ніжних образів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: культура
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Скандал із виставкою Модільяні: 20 картин виявилися підробкою
12 січень, 2018, 20:23