Табачник проведе в Україні конкурс російської мови

Табачник проведе в Україні конкурс російської мови
Згідно із наказом Міністра освіти і науки, молоді та спорту України Дмитра Табачника, в Україні відбудеться Всеукраїнський учнівський конкурс з російської мови "Лукомор’я" для учнів 2-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів.

В Мін’юсті вже зареєстровано (25 грудня 2012 р. за № 2160/22472) відповідний наказ Міносвіти (від 03.12.2012 № 1378), яким затверджено Правила проведення цього конкурсу, текст документу – на сайті Верховної Ради, повідомив телеканал новин 24.

"Лукомор’я" відбувається з метою популяризації серед учнівської молоді знання мов, активізації та актуалізації вивчення російської в навчальних закладах; підвищення рівня знань з російської мови, а також розвитку дослідницьких здібностей учнів, підтримки та підвищення ефективності роботи вчителів російської мови.

Конкурс проводитиме Донбаський державний педагогічний університет спільно з базовою організацією, яку визначає Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України. Сама ж організація та проведення конкурсу здійснюються за рахунок коштів, не заборонених законодавством.

Наголошується, що конкурс мають намір проводити щороку до 1 березня, а оприлюднення результатів здійснювати до 1 червня. "Лукомор’я" проводитиметься в один день в усіх регіонах України за єдиними завданнями для кожної вікової категорії. Точна дата проведення конкурсу оголошується оргкомітетом. Триватиме конкурс 75 хвилин.

Кожному учасникові конкурсу пропонують 30 тестових завдань з російської мови, які мають 3 рівня складності, а до кожного із завдань передбачено чотири варіанти відповідей, з яких лише одна правильна.

Наказ про проведення "Лукомор’я" набере чинності з дня його офіційного опублікування.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Будівництво Рузкого Міра....
Відповісти
Недоумки, носяться з тим ґускім міром як курка з яйцем.
Відповісти
Оголосимо бойкот? Колеги, не продавайтесь за качан гнилої кукурудзи. Оглосімо переможцем Діму Табачника, якого я знаю з його студентських років. Хай виграє путівку і Расєю. Він дійсно того вартує.
Відповісти
НЕХАЙ ЦЕЙ УКРАЇНОНЕНАВИСНИК ЗАПРОПОНУЄ ПАРАЛЕЛЬНО ПРОВЕСТИ КОНКУРС УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ В Росії!!! ЩО,СЛАБО,товарищ "МІНІСТР"? ІУДА!!!
Відповісти