Губернатори Волині та Франківщини домовилися «дружити»

Губернатори Волині та Франківщини домовилися «дружити»
Між Волинською та Івано-Франківською облдержадміністраціями підписано угоду про співпрацю.

У селі Зимне Володимир-Волинського району 16 січня зустрілися два губернатори – Борис Клімчук та Михайло Вишиванюк, повідомили у прес-службі Волинської ОДА.

Високопосадовці підписали угоду про торговельно-економічне, науково-технічне та гуманітарно-культурне співробітництво.

Сторони розвиватимуть співпрацю у таких галузях: промисловість, сільське господарство, транспорт і торгівля; наука, техніка, освіта і охорона здоров’я; культура та мистецтво; туризм та спорт; екологія та раціональне використання природних ресурсів.

Як відзначив Михайло Вишиванюк, Волинь є лідером в державі у впровадженні економічних реформ, зокрема, у розвитку сільських територій.

Крім цього, за словами Вишиванюка, яскравий приклад показує у проектах із монетаризації пільг. Фахівці Івано-Франківщини насамперед готові переймати досвід Волині у цих напрямках. Цікавинкою, на його думку, є і втілення електронного погосподарського обліку в сільських та селищних радах.

У свою чергу, Борис Клімчук також наголосив, що «нині в країні завдяки злагодженій роботі Президента, уряду та Верховної Ради впроваджуються ефективні економічні реформи.

«Підписання такої угоди є логічним продовженням візиту Віктора Януковича в День Різдва Христового у Свято-Успенський Святогорський Зимненський жіночий монастир», – пояснив губернатор Волині.

«Відтепер наші регіони будуть тісніше співпрацювати та розбудовувати внутрішній ринок. Адже, як наголошують Президент та прем’єр-міністр, це є необхідною складовою економічної стабільності», – додав Клімчук.

Угода набирає чинності через тридцять днів з дати її підписання та укладається терміном на два роки. Дія угоди автоматично продовжується на кожний наступний період.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович 7 січня відвідав Зимненський Свято-Успенський жіночий монастир у Володимир-Волинському районі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Губернатори Волині та Франківщини домовилися «дружити»
16 січень, 2013, 14:58