З 10 волинян 7 помирає від серцевих хвороб

З 10 волинян 7 помирає від серцевих хвороб
На сьогодні з 10-ти смертей у Волинській області 7 трапляються внаслідок серцево-судинних хвороб.

Мова про це йшла під час навчальних курсів для очільників місцевих рад області, повідомили у Волинському обласному центрі здоров’я.

Відбулись курси зусиллями Волинського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій.

Паралельно з профільною навчальною програмою присутні обранці місцевих громад були задіяні у заході «Волинькарду»: саме з них його керівництво вирішило розпочати новий етап боротьби з аномальним наступом смертності від серцево-судинних захворювань в області.

Так, тільки торік від інсультів передчасно загинули 820 волинян, загалом ця проблема на кілька порядків випереджає питання онкологічних захворювань, до ризику яких, втім, люди зазвичай ставляться з більшим острахом.

Оскільки, згідно статистики, фактори ризику цих недугів є найбільш вражаючими не в містах, а у селах, інформаційну та профілактичну кампанії зосередять передусім у районах. При цьому медики вкрай потребують підтримки місцевих лідерів.

Як заявив очільник Волинського центру кардіоваскулярної патології та тромболізису, науковий керівник програми «Волинькард» в області, доктор медичних наук Андрій Ягенський, якщо вжити заходів вже і тепер, протягом кожного року наполегливих суспільних профілактичних та інформаційних дій будуть врятовані життя 1 200 осіб.

Для почату лікарі задіяли саме керівників місцевих громад області, користуючись нагодою їхнього зібрання у Луцьку: усі бажаючі взяли участь в обстеженні, яке має продемонструвати кожному з них індивідуальний рівень небезпеки захворіти на найбільш небезпечні хвороби нинішніх українців.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
З 10 волинян 7 помирає від серцевих хвороб
16 січень, 2013, 16:25