Мережі водопостачання Луцька зношені, програми заміни немає

Мережі водопостачання Луцька зношені, програми заміни немає
На балансі комунального підприємства «Луцьковдоканал» перебуває понад 312 кілометрів мереж водопостачання і більш як три сотні кілометрів мереж водовідведення.

Вони досить зношені, – йдеться в повідомленні ВРД НСТКУ.

«Є мережі ще часів польських, але основна маса забудови мереж – це 60-90 роки. На сьогоднішній день ми, на жаль, міняємо тільки за кошти, які закладені в програму підприємства. Це дозволяє нам щорічно міняти до 2 кілометрів мереж, коли 5 років тому ми міняли 100-200 метрів. Це вже добре.», – каже директор підприємства Іван Корчук.

«Крім того, ми працюємо з Європейським інвестиційним банком по кредиту. У планах цього кредиту є заміна 7 кілометрів мереж водопостачання центрального водогону міста Луцька. Це водогін, який іде по вулицях Карпенка-Карого, Кравчука, через Теремно. На жаль, на сьогоднішній день якоїсь такої підтримки чи заміни водомереж немає», – додав він.

Торік розпочалася заміна мереж водопостачання у тих луцьких дворах, прибудинкові території яких облаштували. Раніше, за словами керівника комунального підприємства, територію асфальтували, а коли траплявся порив мережі, покриття доводилося руйнувати.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Мережі водопостачання Луцька зношені, програми заміни немає
15 січень, 2018, 12:01