Подорожчання проїзду в луцьких маршрутках: бути чи не бути. ВІДЕО

Подорожчання проїзду в луцьких маршрутках: бути чи не бути. ВІДЕО
Перевозити пасажирів при вартості квитка у 4 гривні – нерентабельно, каже керівник одного з автопідприємств Луцька Сергій Дьомін.

Тож, разом із колегами звернувся з пропозицією до міської влади відкоригувати тариф, аби перевізникам працювати стало вигідно, - йдеться в сюжеті ВДР НСТКУ.

Вулицями Луцька сьогодні курсує до 200 маршрутних таксі. Вартість поїздки – 4 грн із дорослого та 1 грн із дитини. Ця ціна не є рентабельною, – переконують перевізники.

«Починаючи з листопада від перевізників надходять звернення щодо підняття тарифу», – каже директор департаменту економіки Луцькради Олександр Озінович.

З його слів, наразі економічно обґрунтовані розрахунки подали 3 підприємства. Керівник одного з них Сергій Дьомін необхідність підвищення пояснює здорожчанням пально-мастильних матеріалів.

«Більше місяця фактично по більшості маршрутів всі перевезення йдуть в збиток. У нас недостатньо коштів для такої роботи, скажемо, для благодійної діяльності. А тому міська влада має визначитися, або вона має підвищити тариф на проїзд, або розглянути питання, аби в міському бюджеті передбачити кошти, так само як для підприємства електротранспорту, по компенсації», – каже він.

«5 січня була зустріч із перевізниками, де була поставлена умова, що повноцінний тариф буде розглядатися тоді, коли відсотків 80 перевізників подадуть повний пакет документів. Якщо перевізники цього не зроблять, тариф буде 4 гривні», – розповідає Озінович.

«Перевізники хочуть різну ціну. Але якщо дивитися по розрахунках і по економічній складовій тарифу, то ми сьогодні виходимо по місту по 5 грн в середньому. Це по цих маршрутах, що подані», - додає він.

У Луцьку послуги з перевезення надають 8 транспортних підприємств і приватних підприємців. На роботу водіїв до міської ради надходять скарги.

«Коли піднімалося і коли обіцялося перевізниками, що «Ми будемо обілечувати пасажирів», будемо робити все, то сьогодні в будь-яку маршрутку зайдіть, то там просто елементарного немає. Там немає ні озвучення зупинок, GPS виключені, водії квитків не дають. Якщо водій дає квиток, то в нього лежить на капоті ціла гора – бери, скільки хочеш. Це ж не відношення», – обурюється Озінович.

«Якість, напевно, з 12 2 бали. Ми самі бачимо, що вони можуть і курити їхати за кермом, і розмовляти по мобільному телефону. Ну, і скажемо, чистота в маршрутках взагалі ніяка, я не знаю, чи вони взагалі прибирають», – говорить лучанка.

Коли саме здорожчає проїзд – поки невідомо. Нові тарифи обговорять під час громадських слухань, їх також має розглянути обласне відділення антимонопольного комітету. Потім обговорять на виконкомі Луцькради.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чому не публікують суми сплачених податків від маршруток?
Відповісти
Тільки великі автотранспортні перевізники, тільки нові автобуси, тільки автоматизована система оплати проїзду.
Відповісти
Ми зараз в тій точці, коли розвиток даного виду послуг без залучення більш потужних автоперевізників неможливий.
Постійне збільшення цін без найменшого прогресу якості послуги.
Відповісти
Зробіть, як у Тернополі. Там не ходить готівка, ніхто не платить гроші цим шоферам, які гребуь лопатою, податків не платять, там платять по кілометражу0 картка тернопільчанина і валідатори.А в нас де валідатори? Гроші відмили і викинули.Все можна зробити і треба робити,бо все дійшло до абсурду.Вони будуть піднімати ціни кожного місяця, бо апетит приходить під час їди.Нам пенсії і зарплати не піднімають кожного місяця,люди схаменіться.Ми скоро будемо пішки ходити,бо нема чим платити.А все пхаєте в кармани, бо нема ніякого облку і платити податки ніхто не хоче. Жах.
Відповісти
Чого так холодно в салоні, га? І, до речі, коли багато людей в салоні я не плачу, а їх там постійно багато так що водії чмокають.
Відповісти
Опублікуйте розрахунки, нелюди, а ми вже подивимося, що ви там наобгрунтовували!
Відповісти
Останні новини
Подорожчання проїзду в луцьких маршрутках: бути чи не бути. ВІДЕО
15 січень, 2018, 16:11