Антикорупційний суд потрібен, але без «торгів», – Ігор Лапін

Антикорупційний суд потрібен, але без «торгів», – Ігор Лапін
До президентського законопроекту про антикорупційний суд подано ще декілька альтернативних проектів закону. І це може стати «каменем спотикання» під час розгляду та голосування, або «політичними торгами».

Про це розповів Ігор Лапін під час прямого ефіру каналу 112, – повідомляють у прес-службі нардепа.

«Досить часто з необхідністю створити ту чи іншу реформу подається президентською командою законопроект. Згодом з’ясовується, що в ньому заховані різні речі, які є не зовсім добрі. І тоді звучить теза – «або ви за антикорупційний суд і голосуєте те, що вам принесли в зал або ви проти реформи». Тому законопроект треба досить добре вивчати та зважувати. Оскільки є ряд альтернативних законопроектів, будуть палкі дискусії, бо кожна група народних депутатів, яка готувала альтернативні проекти закону, вважатимуть що їхній найкращий», – розповів народний депутат.

Ігор Лапін повідомив, що народні обранці завжди дослухаються до висновків Венеціанської комісії і намагаються, щоб українське законодавство не суперечило міжнародним нормам.

«При якісній роботі комітету та народних депутатів, а також ЗМІ, ми зможемо вийти на якісний проект закону, бо це не лише вимога європейських партнерів, а це й вимога суспільства. Я звичайно говорю про те, що всі суди повинні бути антикорупційними, і всі судді мають бути чесними. Але якщо вже так сталися обставини, що в нас є колосальна довіра до новоствореного органу, значить його потрібно створити», – сказав Ігор Лапін.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Антикорупційний суд потрібен, але без «торгів», – Ігор Лапін
16 січень, 2018, 08:47