3-метрова повінь у Джакарті затопила палац президента. ВІДЕО

3-метрова повінь у Джакарті затопила палац президента. ВІДЕО
Сильна повінь, викликана сезонними дощами, затопила столицю Індонезії Джакарту: 17 січня влада ввела в місті режим надзвичайного стану.

Жертвами стихії, за попередніми даними, стали чотири людини, більше 20 тисяч евакуйовані, пише Дзеркало Тижня.

Рух транспорту в місті, де тільки за минулу ніч випало 100 міліметрів опадів, практично паралізовано. Особливо тяжке становище склалося на сході столиці, де в низці місць рівень води досягає трьох метрів.

Затоплено навіть президентський палац. Рівень води у приміщеннях палацу досягає 30 сантиметрів, а в околицях - одного метра.

"Це не проблема (що палац затопило). Нашою головною турботою повинні бути жителі міста. Просто треба робити все необхідне, щоб пом'якшити наслідки повені", - сказав з цього приводу президент Індонезії Сусіло Бамбанг Юдойоно, якому через повінь довелося перенести зустріч з президентом Аргентини Крістіною Кіршнер.

Більшість офісів і підприємств у Джакарті не працюють, скасовано заняття у школах. Вранці в місто не змогли проїхати автобуси і приміські поїзди.

Міністр-координатор з питань добробуту Агунг Лаксоно заявив, що режим НС збережеться доти, поки ситуація не покращиться.

"Проте згідно з доповіддю Національного управління метеорології, кліматології і геофізики Індонезії це буде ще не скоро - можливо, нам доведеться пережити ще декілька подібних днів", - сказав він.

Повені і зсуви у прилеглій до Джакарти провінції Бантен вже залишили без даху близько 120 тисяч осіб.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: стихія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.