Уряд обіцяє: «швидка допомога» стане ще швидшою

Уряд обіцяє: «швидка допомога» стане ще швидшою
Віце-прем’єр-міністр України Костянтин Грищенко 16 січня провів урядову селекторну нараду з питань реалізації Закону України «Про екстрену медичну допомогу».

Як наголосив Грищенко, для реалізації основних положень закону урядом проведена велика робота як з організаційних питань, так і з поліпшення матеріально-технічного забезпечення функціонування системи екстреної медичної допомоги, що сприятиме порятунку та збереженню життя людей, повідомили у прес-службі Волинської облдержадміністрації.

Суть реформи – підвищення мобільності швидкої допомоги через створення додаткових пунктів, злагодженої їх роботи зі станціями швидкої через регіональні Центри екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Єдина оперативно-диспетчерська служба прийматиме виклики з усієї області і передаватиме їх бригадам, які знаходитимуться найближче до пацієнта.

За результатами селекторної наради Костянтин Грищенко доручив Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям завершити найближчими тижнями утворення і реєстрацію центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, завершити процедуру передачі майна центрам, виділити приміщення для оперативно-диспетчерських служб центрів та провести ремонтні роботи.

Костянтин Грищенко також наголосив на необхідності оновлення парку санітарних автомобілів для потреб екстреної медичної допомоги.

До слова, у Луцьку Обласний центр екстреної медичної допомоги створять на базі станції швидкої медичної допомоги, що на вулиці Словацького, 28. Триста тисяч гривень з обласного бюджету на ці потреби було виділено ще торік.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.