Лучан кличуть у День Соборності об’єднатися в «живий ланцюг»

Лучан кличуть у День Соборності об’єднатися в «живий ланцюг»
Громадськість Луцька 22 січня відзначить День Соборності та Свободи України.

Як повідомили у луцькій мерії, 22 січня о 14.00 в обласному академічному українському музично-драматичному театрі імені Т.Г.Шевченка розпочнуться урочисті збори та святковий концерт з нагоди цього державного свята. У заході візьмуть участь представники органів місцевого самоврядування, духовенства, громадськості міста.

Крім того, представники трудових колективів та громадськості покладуть квіти до пам’ятників першому Президентові України Михайлу Грушевському, борцям за волю і незалежність України, а також до пам’ятних знаків генералу Алмазову та літунам УНР.

Протягом тижня у бібліотеках міста експонуватимуться тематичні виставки літератури, які висвітлюватимуть історичні події, пов’язані з боротьбою українського народу за свою державність. Відбудуться конференції, літературні читання, години, у навчальних закладах міста - тематичні уроки, виховні години, семінари, інші заходи, присвяченні Дню Соборності та Свободи України.

А у молодіжній організації «Національний Альянс» повідомили, що 22 січня у Луцьку відбудеться всеукраїнська акція «Живий ланцюг єднання».

Цього дня на Театральному майдані Луцька о 16.00 зберуться активісти громадських організацій, лучани та гості міста, щоб утворити «живий ланцюг» від Театрального площі до пам’ятника Тарасу Шевченку як символ єдності українських земель від Заходу до Сходу.

Учасники дійства, окрім того, спільно виконають Державний Гімн України. Невід’ємним доповненням акції стане державна атрибутика та тематичний боді-арт. Така акція відбуватиметься в Луцьку уже третій рік поспіль. Організатори обіцяють: захід відбуватиметься без будь-якої партійної та організаційної символіки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 14
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Посмотрим сколько безработных в городе на самом деле! Ведь это рабочий день и все нормальные на работе.
А то на бирже труда врут о количестве безработных. Вот 22 января и увидим правду :)))
Відповісти
Я впевнений , що на дівяте мая , чи на 23 фівраля ти нажерешся як скотина , незважаючи на роботу чи ініші обставини , бо ти кацап , співчуваю тобі (
Відповісти
Співчувай собі.
Відповісти
Ще один зайда , як же вас багато налізло !
Відповісти
9 травня для тебе не свято?
Відповісти
Німці капітулювали 7 травня , взагалі то , у Реймс , Франція
9 мая - це лише плід більшовицької реальності , при цьому я я ніяк не переменшую ролі простих солдат у тій війні , проблема в тому що вони принесли з собою червону чуму . А святом для мене є Покрова і день українського війська, День Соборності , Незалежності .
Відповісти
Вас , московитів , на вулиці днем з вогнем не знайдеш ,ховаєтесь по норах і гадите не Україну в інтернеті , чого ви такі хоробрі тільки тут ?
Відповісти
ти напевно хвора людина. яка різниця москаль чи не москаль? я росіянин, але Вашу мову знаю крещє ніж Ваш Прем'эр міністр. І мені шкода що я живу зараз в Україні. Ут не має майбутнього.
Відповісти
Я ж кажу , зайда , не маєш ні найменшої поваги ні до України ні до Волині чи історії краю . Мені теж шкода що ти тут живеш , раз ти так судиш , я б з радістю допоміг тобі емігрувати якнайскоріше на родіну матушку . Може тобі на квиток не вистачає ? Ти кажи , вже скинусь якось , допоможу .
Відповісти
В Ліпіни тобі дорога!!!!
Відповісти
А тобі в Російську Федерацію , передавай дружні вітання тамошнім !
Відповісти
Еее... СТОЯНАЧКА!!!

Досить тут один одного об****ти!!!

Дмитрик правильно говорить, що 9 травня (як і різдво на 7 січня - прим.авт.) - це свято суто російське, бо дійсно весь світ відзначає перемогу 8го)
Але не потрібно тут ображати людей, ок? Хоча я тебе і розумію, але будь достойним і тримай себе в руках!

А Соучастнику - респект за укр. мову.

Україна - якраз то Європа! Правобережна, маю на увазі. Тільки із-за ось таких "недалёких" які вважають навпаки, життя тут перетворюється в кошмар!

Усім МИР!
Відповісти
Якби в тому "хараводі" був би хочь якийс сенс, то може люди і посходились. Про те, потримаються за ручки і розійдуться. Результат - новина в інтернеті. Користь = нуль.
Якби вийшли громадаю та пішли до приватних садіб чинуш вимагати показати звідки статки, а як не покажуть чи збрешуть - покарати як це робили воякі упа чи партизани.
Відповісти
Сенс акції полягає в тому, щоб довести що наша сила в єдності...Це своєрідна відповідь нинішнім можновладцям, які намагаються розділити державу на Схід і Захід. Саме з таких заходів починається формування хоч якоїсь національної ідеї, якої нам конче не вистачає: якщо на цей "харавод", як ви висловилися нікому прийти, то про які приватні садиби може йти мова, все це лише пусті балачки
Відповісти
Останні новини
Лучан кличуть у День Соборності об’єднатися в «живий ланцюг»
17 січень, 2013, 12:07