Пенсійна реформа себе не виправдала, – Королевська

Пенсійна реформа себе не виправдала, – Королевська
Пенсійна реформа довела свою неефективність, оскільки зберігається дефіцит Пенсійного Фонду.

Про це заявила міністр соціальної політики Наталія Королевська під час відвідування Пенсійного Фонду України, повідомляє прес-служба відомства.

«Я вважаю, що пенсійна реформа неефективна. Підвищення пенсійного віку для жінок з 55 років до 60, крім негативних наслідків, ні до чого не призвело», – зазначила вона.

Міністр нагадала, що дефіцит фонду за підсумками 2012 року склав понад 27,2 млрд. грн. У 2013 році дефіцит Пенсійного Фонду тільки заплановано на рівні 21,8 млрд. грн.

«Значний дефіцит Пенсійного Фонду зберігається у тому числі через недієздатність проведеної реформи. Також наявність цього дефіциту унеможливлює запровадження другого рівня пенсійної системи. Так далі тривати не може. Тому створюємо робочу групу для зміни підходів у роботі Пенсійного Фонду», – підсумувала Наталія Королевська.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: пенсія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А яка із започаткованих "реформ",тупою та злочинною владою,довела свою ефективність???
Відповісти
як ця реформа може показати свою ефективність за два роки після впровадження? скільки пенсіонерів пішли на пенсію після впровадження реформи?
Відповісти
"Гарне пояснення - ну надто кваліфікованого керівника". Це ж які такі мізки треба мати для таких грунтовних заяв. на мою думку, пенсійна реформа була необхідною - через це пройшли всі країни пострадянського простору, які пережили "бейбі-бум" у повоєнний період. Але ж ми цього і бачити не хочемо - "ми ж найбагатша країна пострадянського простору і планетарного рівня", "ми країна, яка може забезпечити усіх". Це звісно жарт. Ми - країна, яка повинна думати про тотальну економію ресурсів, повинні думати про стимулювання сплати коштів до ПФ усіми суб"єктами господарювання, ввесети тотальний котроль за такими сплатами (вдосконаливши законодавство) та передбачити досить суттєве фінансове покарання за ухилення від сплати, або ж не сплати (вдосконаливши законодавство). І тільки тоді, коли людина зрозуміє, що такі платежі є необхідними сьогодні - тоді й проблем не буде. Людина має зрозуміти, що до проведення пенсійної реформи діяв наступний принцип: "сплачуючи сьогодні до ПФ - ми підтримуємо нинішніх пенсіонерів, а що буде потім залежить від покоління яке підростає" - саме тому виховання фінансово грамотного покоління залежить від нас. Є друга сторона пенсійної реформи: "сплачуючи до ПФ ми підтримуємо нинішніх пенсіонерів (кількість яких значно скоротилась завдяки реформі і відповідно зменшились витрати з ПФ), але в наших руках наше забезпечення в майбутньому - згідно чинного законодавства ми маємо право звертатись до недержавних пенсійних фондів, які і будуть розпорядниками наших коштів, дадуть прибуток і гарантії. Це гідне вирішення проблеми самими громадянами. Ось така моя точка зору :-)
Відповісти
Все ти правельно кажеш, але коли ти бачив, чув, читав, переглядав таке,що в Україні був період "бебі буму"?!!!!?
Такого в нас не було,це стосується країн СТАРОЇ ЄВРОПИ, НАВІТЬ НЕ НОВОЇ, А СТАРОЇ!!! Такщо...
А ті гроші, що ми сплачуємо всеодно йдуть не туди куди треба, а у кишені,тому для чого цей пафос? В нас всі гроші деребаняться з бюджету!!! Вчителі, лікарі, які 25р. пропрацювали отримують мінімальну пенсію, то про що казати? Хто кого підтримує???
Що за популізм та самореклама?!
Тут нічого поганого нема, але якби дійсно ці кошти йшли на ефективне спрямування покращення фінансового положення пенсіонера, але, нажаль, це так не є, на бумажках, офіційно так все й відбувається, але як вище ці кошти перерозподіляються і під час того як вони перерозподіляються куди вони й кому йдуть у кишені???
Нічого більеш сказати не можу лише повтроюся-самореклама, досить!
А королевський треба ж створювати робочий вигляд,а для наших людей це так, тому що старші люди цього не розуміють і підтримуватимуть її...,от і весь популізм, а далі цього НІЧОГО НЕ ЗАЙДЕ!!!
ПОЧАЛА З ТОГО ЩОБ ЗАВЕРШИТИ НІЧИМ І ВСЕ!
Відповісти
ТРЕБА РОБИТИ, ДІЯТИ, А НЕ ГОВОРИТИ, МАЛО ГРУПУ СТВОРИТИ, треба зробити так,щоб хоть щось в кращу сторону нарешті за такий довгий період часу царствування пана Януклвича зміінилося!!!
Відповісти
дія - це ефективна зміна. Дія - це зміна самого себе :-)
Відповісти