На Івано-Франківщині - скандал через побиття дітей у дитсадку

На Івано-Франківщині  - скандал через побиття дітей у дитсадку
Батьки дітей, які відвідують дитсадок "Дзвіночок" в місті Рогатин, що на Івано-Франківщині, скаржаться на те, що вихователька б'є своїх підопічних.

За їхніми словами, такі інциденти почали відбуватися відтоді, як у вересні їхні трирічні діти перейшли до нової групи в дитсадку, - пише ТСН.

Наразі відомо про три випадки, коли діти поверталися додому з синцями, нібито обвинувачуючи виховательку в тому, що вона вдарила їх або штовхнула. Йдеться про двох хлопчиків і одну дівчинку.

"Дитина прийшла і сказала, що вихователька вдарила. Вона його добре штовхнула. Коли почали між друзями спілкуватися, то дізнався, що це не єдиний випадок. Були різні випадки. На Святого Миколая і Новий рік влаштовували вистави у дитсадку. І коли одна дитина у відповідальний момент почала капризувати, відмовлялася йти виступати, то розповідали, що вихователька заявила, що дитину треба вигнати з групи, бо вона зірвала їй концерт", - розповів на умовах анонімності батько постраждалого хлопчика.

Батьки намагалися владнати справу своїми силами і пішли сваритися з вихователькою. Проте це лише погрішило ситуацію, адже жінка написала заяву у поліцію на одного з батьків, звинувачуючи його у погрозах.

Завідуюча дитсадка Марія Малецька підтвердила, що батьки вже неодноразово скаржилися на цю виховательку, проте вона нічого не може вдіяти через те, що прямих доказів немає.

Зокрема, за її словами, один випадок стався у п'ятницю, а мама показала їй дитину вже у вівторок. "Я тій мамі кажу, чому ви не прийшли у п’ятницю? Як не в садок, бо мене вже не було, то додому. А аж у вівторок – то це таке. І мені приймати такі обвинувачення на своїх працівників також не добре", - зауважила Малецька.

Вона також повідомила, що в іншому випадку дитина сама впала. Проте конфлікт спричинила вже бурхлива реакція виховательки на запитання батька про синці.

"Вона (вихователька, - ред.) не била. Але вона не гарно відповіла батькові на його запитання. Треба було сказати: "Вибачте, я не догледіла". Таке трапляється. Така робота", - додала завідувач дитсадка.

Відомо, що вихователька, на яку скаржаться батьки, працює тут вже більше 30 років. При цьому у дитсадку не змогли надати їй позитивної характеристики як працівнику. 

Адміністрація дитсадка вже виписала виховательці кілька попереджень, проте ні оштрафувати, ні звільнити її не можуть.


За останній рік жодних офіційних скарг від батьків на виховательку не надходило, запевнила своєю чергою начальник відділу освіти Рогатинської РДА Лідія Дуда.

За словами Дуди, за фактом нинішніх скарг було проведено бесіди з завідувачем дитсадком та вихователькою.

Вони запевняють, що дівчинка, у якої були садна на обличчі, отримала пошкодження ще до того, як прийшла в дитсадок. Цей випадок стався 4 грудня. Вона нібито розповіла помічниці виховательки, що вдарилася в машині, коли тато віз її у дитсадок. 

Другий випадок стався 4 січня. Згідно з наданих пояснень, хлопчик бавився з машинкою на килимі, не втримався, впав і його протягнуло обличчям по килиму, унаслідок чого він отримав пошкодження. Також у дитсадку запевнили, що у той час на зміні була інша вихователька.

Щодо інциденту з третьою дитиною у дитсадку кажуть, що їм нічого невідомо.

Начальник відділу освіти Рогатинської РДА Лідія Дуда зауважила, що батькам у випадку, якщо вони підозрюють вихователя у вчиненні насилля проти їхніх дітей, потрібно негайно звернутися до завідувача дитсадка, а також до місцевого управління освіти, так званого райвно.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якби таке робилось у нашому садку, у нашій групі і, не дай Боже, з моєю дитиною, а усі б розводили руками поки старе клоччя зганяє свою клімаксну злобу на дітей, то вона б уже не раз "сама об щось вдарилась" чи "просунулась обличчям по килимку, бо спіткнулась об щось". Своїх дітей треба захищати!
Відповісти
Я думаю тут вихід один. Скинутись на приховану камеру, домовитись із завідувачкою про її встановлення і кожного дня чи тижня перевіряти зміст записів. Якщо буде видно неадекватну поведінку виховательки,то в суд і хай вдома себе головою в стіну поб"є. Якщо таке колись боронь Боже станеться в садку з моєю дитиною, я не позаздрю тій виховательці
Відповісти
Останні новини
На Івано-Франківщині - скандал через побиття дітей у дитсадку
18 січень, 2018, 13:51