В Україні вимкнуть аналогове мовлення, можуть почати з Волині

В Україні вимкнуть аналогове мовлення, можуть почати з Волині
Національна рада схвалила проект плану поетапного вимкнення аналогового телерадіомовлення, розроблений на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України.

План має бути протокольно затверджений на засіданні міжвідомчої групи при Кабінеті Міністрів України, – повідомляють на сайті Національної ради з питань телебачення та радіомовлення.

Згідно із цим планом у лютому 2018 року Національна рада має ухвалити окреме рішення про перехід від аналогового до цифрового мовлення щодо першої області та країни в цілому.

Припинення роботи діючих аналогових РЕЗ у першій області заплановано на березень 2018 року. Яка саме область стане пілотною, визначатиме міжвідомча група при Кабінеті Міністрів України. Нині Національна рада запропонувала п’ять областей – Волинську, Одеську, Житомирську, Київську і Кіровоградську.

Процес вимкнення аналогу має відбуватися за активної підтримки місцевої влади, – сказав відповідальний секретар Національної ради Олександр Ільяшенко.

Припинення аналогового мовлення в країні очікується у червні 2018 року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Перед тим як вимикати, спочатку треба зробити доступний інтернет (даремний). добре міста 90%кабельний, а села ? Дурними і бідними людьми легше керувати.?.?.? Любіть УКРАЇНУ всім серцем любіть....
Відповісти
Перед тим, як на Волині виключати, потрібно в Маневичах поставити вишку на Т2, а то з Ковеля не тягне, з Вараша йде Рівненське телебачення, якість передачі якого залежить від погоди.
Відповісти
Останні новини
В Україні вимкнуть аналогове мовлення, можуть почати з Волині
18 січень, 2018, 16:34