Нардепи з Волині на першій сесії Верховної Ради були скромні: тільки один подав запит

Нардепи з Волині на першій сесії Верховної Ради були скромні: тільки один подав запит
Громадянська мережа ОПОРА проаналізувала роботу депутатів під час першої сесії Верховної Ради VII скликання.

Як відомо, перша сесія новообраного парламенту завершилася 11 січня 2013 року. Протягом неї відбулося шість пленарних засідань, на основі яких можна оцінити і перші результати роботи парламентарів.

За підрахунками ОПОРИ, протягом першої сесії парламенту найбільш дисциплінованими виявилися депутати фракції ВО «Свобода», показник відвідуваності пленарних засідань яких складає 99%. Високий рівень продемонстрували фракції «УДАРу» та КПУ – по 96%. Менш відповідальними виявилися члени фракцій Партії регіонів та ВО «Батьківщина», де рівень відвідуваності складає 88% і 87% відповідно. Лідером за кількістю прогулів є умовна група позафракційних депутатів, які були присутні на 84% від усіх засідань.

У індивідуальному антирейтингу найбільших гультяїв перше місце спільно посідають депутат від Партії регіонів Юрій Іванющенко. Він пропустив 83% пленарних засідань парламенту. Ще п'ять депутатів (один з фракції ВО «Батьківщина», три з Партії регіонів і один позафракційний) не відвідали більшість (67%) засідань Ради. Це – Ігор Скосар, Артем Щербань, Павло Балога, Олександр Волков та Андрій Табалов. Ще 15 народних депутатів пропустили половину засідань Верховної Ради України.

Протягом першої сесії парламенту сьомого скликання було оголошено 73 депутатські запити. Найбільшу кількість внесли члени фракцій ВО «Свобода» (24 запити) та ВО «Батьківщина» (18 запитів). Члени фракції КПУ – 11, Партії регіонів – 9, партії «УДАР» – 7. Позафракційні депутати підготували 4 запити.

До слова, серед депутатів з Волині зареєстрований тільки один запит. Його подав Валерій Черняков (ВО «Свобода»). Запит на адресу Генпрокуратури стосувався «перевірки фактів бездіяльності прокуратури Закарпатської області стосовно вчинення посадовими особами органів державної влади та місцевого самоврядування службових злочинів».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Отак. Нічого для Волині не роблять, а так обіцяли. Один Черняков про бізнеси на Закарпатті дбає, а хто про Волинь подумає? Невже у нас все так добре?
Відповісти
Останні новини
Нардепи з Волині на першій сесії Верховної Ради були скромні: тільки один подав запит
17 січень, 2013, 14:18