Вибираючи нового заступника, Романюк не пішов «на поводу» в місцевих олігархів, - експерт

Вибираючи нового заступника, Романюк не пішов «на поводу» в місцевих олігархів, - експерт
Внісши кандидатуру Тараса Яковлєва на посаду заступника міського голови, луцький мер Микола Романюк намагається призначити на цю посаду політично-нейтральну людину, віддалену від основних фінансово-політичних груп регіону, таких як «Приват» чи «Континіум», вважає голова Центру політичного аналізу і виборчого консалтингу Михайло Наход.

Нагадаємо, 15 січня секретаріат міськради зареєстрував проект рішення про призначення теперішнього начальника відділу управління комунальним майном Тараса Яковлєва заступником міського голови і членом виконавчого комітету.

«Відомо, що на посаду заступника міського голови, яка є вакантною з кінця грудня минулого року, «мітили» багато хто. Називали і прізвище Олександра Товстенюка – голову благодійного фонду нардепа Ігоря Палиці, і депутата міськради Романа Бондарука, а також заступників попереднього мера – Анатолія Пархом’юка й Петра Гоцалюка. Та очевидно, Романюк, вирішивши не йти «на поводу» у бізнесових груп, зробив ставку на людину зі своєї команди», - каже Наход.

«Та це водночас – і не на руку меру. Адже затверджувати заступника буде міська рада. Чи вдасться Романюку переконати депутатський корпус підтримати Яковлєва? Адже зрозуміло, що депутати будуть «торгуватися»: оскільки це не «їхня» людина, то й підтримувати його політичної доцільності обранці не бачитимуть. Плюс будуть і «ображені» - та ж група «Патріоти Волині», представник якої «мітив» на місце заступника. Можливо, серед «ображених» опиняться й депутати групи самого Романюка - «Рідне місто», - припускає голова ЦПАВК.

Разом з тим Михайло Наход зазначає, що за професійними якостями Яковлєв позитивно зарекомендував себе на роботі у мерії. Тому таку кандидатуру з точки зору фахової доцільності можна оцінювати позитивно.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: кадри
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 37
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Я думаю, проголосують. Наход правий, депутатам Яковлєв не свій. Але питання в іншому: Романюкові не буде організованого спротиву. Бо воювати проти Яковлєва і Романюка відкрито і затято депутати теж не захочуть. Тому прислухаються - та й проголосують.
Відповісти
Згідний. У Романюка хоч і нестійка, але є більшість. "Баба Яга - Осіпов" головний зачинщик бунтів, цього разу думаю не буде проти
Відповісти
Пересікався з Яковлевим, коли ще він працював в відділі енергозбереження. Був приємно здивований спілкуванням: недурний, спокійний і адекватно оцінював дійсність... На той час в міськраді це була рідкість.
Відповісти
Кадрове рішення Романюка правильне. А що, ставити Григоренка, Сосновського чи Голєву? З депкорпусу немає кого ставити. Там всі браковані на голову або злодії.
Відповісти
Я б не став так гнати на депутатів. Так, у кожного з них свій інтерес. так, є сереж них не зовсім достойні. Але авайте не забувати, що це реально люди, від яких у цьому місті багато що залежить. І якраз це - причина того, чого за Яковлєва проголосують. Бо нічого поганого він нікому не зробив. А як спеціаліст він справді достойний
Відповісти
На самом деле рад, что бездаря и пиз.....бола Байцbма сменит нормальный человеr. Яковлев звезд с неба не хватает, то работает на совесть.
Відповісти
Хто він такий, цей яковлев? А може він не голосував за Тимошенко??? А може він - проти памятника Бандері??? а може він - не проти закону про мови???? От поки не дасть усіх відповідей на ці питання - луцька громада проти, щоб цей яковлев ставав замісником мера!
Відповісти
А може тебе не існує!)
легко розписуватись за всіх....
Відповісти
А може він сало їсть під ковдрою!А може..а може..а може він не може..-молодий зможе!
Відповісти
Не схоже це на Романюка. Щоб пішов проти "кармільцев"?
Відповісти
Просто посада ця непринципова, і нікому особливо не цікава. Тому, я думаю, нема тут про що і говорити: призначать та й по всьому. І на Романюка за це в обіді ніхто особливо не буде
Відповісти
Приємно здивований: не комсомолець, не людина Палиці, не банкір. Романюк вміє робити вірні кадрові рішення )))))
Відповісти
не комсомолець,не банкір,не красавіца,не касір і поки не заступник..
Відповісти
Я не знаю результатів роботи Яковлєва на посаді керінвика комунальним майном, але робота з впровадження енергозбереження за часів Шиби була нормально поставлена (хоч Шиба і гамняний мер, не спорю).
Так багато чого тоді не довели до закінчення. Але починання були, курс був вибраний правильно.
Шкода що нова російськоорієнтована влада ще міцніше посадила Луцьк на газову голку. Переведення нормального менеджера Яковлєва на іншу роботу - одне зі свідчень цього.
Дуже сподіваюся, що роки роботи у міськраді дали Яковлєву не тільки досвід чиновника-управління, а (і це важливіше усього!) досвід того, як проштовхувати вигідня для громади рішення.
Щасти вам!
Відповісти
Та ви шо! Романюк у нас виходить опозиціонер? Проти Палиці попер? Не будьте такими наївними. Байцима прибрав тому, що він працівав на виборах за "Контініум". Це така собі рокіровочка, Контініум і Климчук зхарчили Івана Смітюха, а Палиця прибрав Байцима. Всі при своїх лишилися.
Відповісти
Бунду треба записати в резерв. Блискуча освіта (ВНУ ім. Л. Українки), ініціативна. Більше ініціатив ні від кого не вийшло. Молода, красива, чарівна, працьовита. Не знаю, ще яка. Молодих треба висувати. Чи посадити в те крісло Бірюкова, щоб сидів і кашляв?
Відповісти
Якщо вже дійшли до Бунди,то краще вже депутата Калахана вибрати в заступники мера- молодий,перспективний,справедливий,одним словом людина,яка не тільки буде контролювати і оприлюднювати беззаконні дії направленні проти громади,а втілювати в життя перспективні плани змін міста на краще!!!Бо деколи здається,що серед всього того "братства" в мерії,він єдиний в кого присутній здоровий глузд!!!
Відповісти
Правильно! Бунду просувати треба! Молода, красива, стильна, приємно дивитись. А працювати - там і так є кому!
Відповісти
Меня интересует другое, кто теперь будет заниматся комунальной собственностью? Одно дело, когда этим руководил более-менее вменяемый человек (это я про Яковлева). И совсем другое - когда сейчас на его место посадят выгодного Палице дерибанщика!! Не для этого ли весь сыр-бор развели? Все ломают копья, голосовать ли за Яковлева, а тем временем более "полезная" и менее публичная должность - тютю!!!
Відповісти
ну ви й фантазер )))). на посаду начальника відділу міської комунальної власності ніхто непомітно нікого призначити не може. закон не дозволяє
Відповісти
а посади заступника з міжнаролдних питань вже не буде? Байцим виграв усі проекти для себе і втік. Тепер європейські гроші місту ніхто не принесе?
Відповісти
Яковлєв розумна молода людина-таких треба призначати і нема потреби коментувати!Шановні прокоментуйте призначення Гарбузова перше і нинішнє - СЛАБО!!!
Відповісти
Тарас ти коментарі писати не втопився:-)
Відповісти
Балда ти Оля
Відповісти
Да народ прочитав коментарі, прямо хвалебна ода, я в шоці, що ж така людина робила простим начальником відділу його треба в міністри.
Відповісти
треба зразу в прем"єр перший віця(друг віці)
Відповісти
)))))))))))))) в президенти!!! ой, хай ставить - толку то... нічого всерівно не зміниться...
Відповісти
Я тут хвалебних од не побачив, не перебільшуйте. Побачимо, що він на цій посаді зробить, а тоді вирішимо хвалити чи ганити. Але стартові умови позитивні. Нічим поганим Яковлєв не запамятався Відчуваєте різницю?
Відповісти
Мені здається що в цілому Михайло правий.
Хочу висловити припущення, що кандидатура нейтрального Яковлєва - це також свого роду пробний хід Романюка. Він хотів би побачити, як поведе себе рада, які коаліції сформувались, чого від депутатів можна чекати у наступні 2 роки.
Відповісти
Про який "пробний" хід Романюка Ви говорите?
Однозначно, що це рішення пролобіювала Соколовська, а в Романюка - очевидний "кадровий голод": забрати в свій час на посаду зама Байцима, який на аналогічній посаді в і в ОДА нічим не відмітився, тепер - ставити на голосування зазделегідь слабку кандидатуру яковлева...
З ким Романюк збирається іти на повторні вибори?...
Однозначно, найсильніша фігура в міськраді та виконкомі - це Перший зам Кравчук, якщо він зуміє ще до виборів сформувати сильну команду Романюка - на всіх без виключення ключових посадах, то за цих умов та при відповідному фінансуванні Палиці - перемогти буде не складно...
Відповісти
Хто такий Михайло і в чому правий?
Відповісти
Михайло - це експерт (ми ж тут статтю обговорюємо). А, як мені здається, правий він у тому, що "Вибираючи нового заступника, Романюк не пішов «на поводу» в місцевих олігархів"
Відповісти
Розгляд питання на сесії буде перетворено в фарс та політичне шоу (стартанули довибори в обласну раду). Тому, не зважаючи на особисті якості Яковлєва, влаштують показову "порку", або ж взагалі провалять призначення - кожна політсила схочк "пограти" політичними м'язами. Думаю і Романюк, й інші це розуміють, а тому й виставили претендента, котрий має мінімум причетності до політики...
Відповісти
нехай ті політики навчаться каналізіцію чистити або сніг..,де політики в міській раді- скорше паралітики .!
Відповісти
А сесія пароненормальне шоу?
Відповісти
А чому Льоню Лабу ніхто не бере в розрахунок? В Масалова він мав бути першим заступником. Він надійний. Масалов знає що робить. Він ПРОФІ!!!
Відповісти
З якої групи Романюк?
Хіба не з "Приват"?
Відповісти
Останні новини
Вибираючи нового заступника, Романюк не пішов «на поводу» в місцевих олігархів, - експерт
17 січень, 2013, 17:06