Опитування: Чи готові в Луцьку сортувати сміття

Опитування: Чи готові в Луцьку сортувати сміття
Для більшості країн Європи та Америки роздільний збір сміття – звичне і буденне явище. Органіка – до органіки, папір – до паперу, пластик – до пластику і так далі.

І сміття менше, і для екології добре, і заробити на переробці можна. З 1 січня цього року і українців зобов'язали сортувати відходи. Закон ухвалили, штрафи запровадили, а ось як його виконувати – думайте самі, - пише Конкурент.

Як лучани ставляться до такого нововведення, чи вважають його правильним і які труднощі виникають під час його реалізації, "Конкурент" запитав у містян.

ХУДОЖНИК КОСТЬ БОРИСЮК:



Я сортую. Але у нас немає такого файного сортування, тому що у нас тільки пластик і таке сміття. Якщо би були баки на 3-4 сорти, то було б, як і в цивілізованих країнах. Це дуже правильно. Але держава повинна до того докласти зусиль, щоб щось зробити громадянам, щоб громадяни також йшли на поступки. Я думаю, що Луцьк ще не готовий і взагалі Україна не готова, хоч ми кажемо, що в Європі, але для нас ще це далеко.

НАТАЛІЯ:



Сортую пластик. Неподалік від будинку є контейнер для пластикових пляшок. Вважаю, що сортувати потрібно, це правильно.

ЮРА:



Ми його сортуємо, але є одна проблема в Луцьку: завдяки нашій попередній владі – одній, другій, третій, четвертій, п'ятій – в нас немає, на жаль, куди його дівати. Тобто контейнери стоять звичайні, один контейнер, призначений для ПЕТ-пляшок, знаходить метрів 300 від нас. Але нюанс в тому, що, як я помічаю, його місяці три навіть ніхто не вивозить. Він заповнений, а його просто ніхто не прибирає. Це на вулиці Івана Франка.

ПАВЛО ВАСИЛЬОВИЧ ЗУБАЧ:



Так, я сортую сміття. Все в один бак, а пластикові пляшки (в нас спеціально стоїть на Київському майдані окремий бак) ми скидаємо окремо. Контейнер забирають по мірі наповнення, в нас із цим нормально. В принципі там проблем немає. Я вважаю, що сортування – це правильно, його повинно бути більше: скажімо, продукти повинні окремо сортуватися кудись на свиноферми чи ще кудись використовуватися; деяке може використовуватися, наприклад, папір, і т.д. Ну, але поки що в нас так. В нас закон приймуть, а от з реалізацією, як завжди.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Декілька разів в Луцьку пробували впровадити систему роздільного збору сміття, і люди потрохи привикали, поки непобачили як приїзжає мусорка, все скидає в один кузов і везе на Брище
Відповісти