Жінок-депутаток силою винесли з палати Тимошенко

Жінок-депутаток силою винесли з палати Тимошенко
Трьох жінок-депутатів парламенту від опозиції силою змусили залишити палату у харківській лікарні "Укрзалізниці", де зараз перебуває екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко.

Про це повідомив прес-секретар однієї з парламентарів, Олександри Кужель, на її особистій сторінці у Facebook, пише ВВС.Україна.

"О 6:35 пролунав дзвінок від Олександри Володимирівни Кужель. За її словами, рано-вранці до палати харківської лікарні, у якій утримується Юлія Тимошенко і в якій знаходилися троє жінок-депутатів, що підтримують лідера опозиції, увірвалася юрба голених головорізів", - йдеться у повідомленні.

За словами прес-секретаря пані Кужель, чоловіки, "з застосуванням насильства" схопили жінок і "з погрозами витягли їх з палати".

Цю інформацію також підтвердив депутат парламенту від "Батьківщини" Арсен Аваков.

За його словами у однієї з жінок - депутата від "Батьківщини" Тетяни Слюз - стався серцевий напад.

"Наших жінок-депутатів із застосуванням сили грубо винесли з приміщення в ЦКБ. У Слюз - серцевий напад", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

Жінки-депутати Олександра Кужель, Людмила Денисова та Тетяна Слюз 16 січня прибули до лікарні "Укрзалізниці" та приєдналися до акції протесту Юлії Тимошенко.

В Управлінні Державної пенітенціарної служби України в Харківській області повідомили, що жінки покинули приміщення блоку, де утримується Юлія Тимошенко, на виконання рішення суду.

"Вранці їх ознайомили з рішенням Дзержинського районного суду міста Харкова, який прийняв рішення вжити заходів щодо "забезпечення позову Качанівської виправної колонії та Центральної клінічної лікарні "Укрзалізниці" до Кужель, Денисової та Слюз шляхом видалення останніх із охоронюваного блоку на дев’ятому поверсі", - заявили у відомстві, повідомляє УНІАН.

У пенітенціарній службі не уточнили, чи депутатки самостійно покинули приміщення, де перебували, чи для до них застосовувалися якісь заходи примусу.

Напередодні начальник Качанівської виправної колонії Ігор Колпащиков заявив журналістам, що перебування жінок-депутатів в кімнаті блоку лікарні, де утримується Тимошенко, є "протиправними" діями.

Він повідомив, що проводив з ними профілактичні бесіди, які, втім, не дали результату.

Пан Колпащиков зазначив, що Державна пенітенціарна служба готує документи до суду у зв'язку з діями депутаток від "Батьківщини".

"У нас є законодавче право, я думаю, останній засіб - звернутися в суд. Документи ми вже готуємо", - зазначив він у четвер.

Раніше, 8 січня Юлія Тимошенко за посередництвом свого захисника, депутата парламенту Сергія Власенка оголосила особисту акцію громадянської непокори.

Зокрема, вона відмовилася спілкуватися зі слідчими та прокурорами, не має наміру добровільно їхати до суду, а у випадку доправити її туди примусово – чинити фізичний опір. Крім того, колишня глава уряду відмовилася повертатися до палати, доки там ведеться відеоспостереження та цілодобово перебуває караул.

16 січня до акції громадянської непокори Юлії Тимошенко приєдналися депутатки Верховної Ради від фракції "Батьківщина" Олександра Кужель, Тетяна Слюз і Людмила Денисова.

Вони відмовилися залишати приміщення ЦКЛ "Укрзалізниці" у Харкові, де зараз перебуває екс-глава уряду.

У поширеній у вівторок увечері заяві жінки повідомили, що залишатимуться там до повного виконання висунутих Юлією Тимошенко вимог.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Тимошенко
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
когда уже эта воровка предстанет перед всевышним в аду?
Відповісти
Если в себе Юрий будеш держать столько жолчи то представишся раньше ее.
Відповісти
Какой в аду всевышний? Еще и с маленькой буквы.
Відповісти