У Луцьку юрист розповів, як можуть не пустити нещеплених дітей у школи

У Луцьку юрист розповів, як можуть не пустити нещеплених дітей у школи
За поданням санепідемстанції дітей, які не отримали щеплення, можуть не допускати до занять у школах. Щоправда, для такого подання повинні бути підстави, – каже адвокат Віталій Жуковський.

Про те, чи відвідуватимуть школу не щеплені діти, йдеться в сюжеті ВРД НСТКУ.

26 випадків захворювання на кір зафіксовано в Луцьку наприкінці 2017 року. Зараз хворих в обласному центрі нема, – повідомила головний лікар Луцької міської дитячої поліклініки Оксана Лєщинська.

Лише 46% луцьких школярів, з її слів, отримали дві необхідні дози вакцин від кору згідно з національним календарем щеплень. Вона каже: не імунізовані діти наражають на небезпеку захворіти й інших. Законом усім гарантовано доступ до шкільної освіти, однак дошкільна – не є обов’язковою. Тому до дитсадків дітей без щеплень у Луцьку не допускають.

Непокояться про те, що щеплені діти повинні навчатися поряд із нещепленими, і батьки. Зі слів очільниці управління освіти Луцькради Зіновії Лещенко, не щеплені діти відвідувати школи будуть. Відмовити у прийомі до школи освітяни не мають підстав і прав.

Проте юридичні підстави заборонити неімунізовним дітям заборонити відвідування занять на час несприятливої епідситуації все ж є, – вважає адвокат Віталій Жуковський. «Закон України Про санітарне та епідемічне благополуччя населення, а саме стаття 7, регулює, що установи, підприємства та організації зобов’язані за поданням санепідемстанції усунути від навчання осіб, які не пройшли щеплення, або осіб, які хворі, або які контактували з хворими. Тому в принципі, це можливо», – каже він.

«Однак, є одна велика поправка. Щоб звернутися з таким поданням, дійсно треба, щоб були для цього підстави. Усунути у разі, якщо ситуація буде більш критична на Волині, тоді це можливо. Воно не буде заперечувати закону Про освіту, тому що такі заходи вживаються для того, щоб забезпечити право інших осіб на медичну охорону», – додає юрист.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Україна на рівні африканської країни 18 століття, а ви в Європу претеся
Відповісти
Останні новини
У Луцьку юрист розповів, як можуть не пустити нещеплених дітей у школи
22 січень, 2018, 13:42