У Нововолинську - скандал через платний проїзд дітей у маршрутках

У Нововолинську - скандал через платний проїзд  дітей у маршрутках
У Нововолинську водії маршрутного таксі продовжують брати оплату за проїзд по посвідченню багатодітної сім’ї попри скасування міськрадою її ж рішення.

Нагадаємо, що 12-го жовтня на сесії Нововолинської міської ради депутати прийняли рішення, яким скасували безоплатний проїзд в маршрутному таксі дітей з багатодітних сімей. Дану категорію пільговиків прирівняли до дітей шкільного віку та відповідно встановили платний проїзд – 1 гривню 50 копійок, - пише Буг.

Та після звернення Володимир-Волинської місцевої прокуратури до суду з позовом до Нововолинської міськради з вимогами визнати протиправним та скасувати її рішення, платний проїзд ніби-то відмінили. 22-го грудня внесли зміни в рішення, яким обмежувалося закріплене в законі право на пільгове перевезення в громадському транспорті. Перевізників зобов’язали дотримуватися встановлених законодавством норм, тому відтепер проїзд дітей з багатодітних сімей має бути безкоштовним.

Навіть прокуратура Волинської області 10-го січня повідомила, що вона домоглася скасування рішення Нововолинської міської ради щодо встановлення платного проїзду дітей з багатодітних сімей у міському транспорті.

Своїм рішенням від 22 грудня 2017 року Нововолинська міська рада внесла зміни в оскаржуване прокуратурою рішення, добровільно виконавши вимоги прокурорів. Відтак провадження в справі судом закрито, – інформує прес-служба прокуратури.

Начальника відділу транспорту і зв’язку Юрія Коцуру зобов’язали довести рішення до відома підприємств та підприємців, які здійснюють перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах.

Відділу з питань внутрішньої політики, взаємодії з засобами масової інформації та зв’язків з громадськістю, а саме Світлані Груй необхідно було довести рішення до відома мешканців міста через засоби масової інформації.

Однак, водії вимагають оплату за проїзд по посвідченню дитини з багатодітної сім’ї. Більше того, вони аргументують це тим, що не чули і ніде не бачили, що міська рада скасувала оплату для даних пільгових категорій.

Коцура на ситуацію, яка складається, розводить руками, мовляв держава роками не відшкодовує пільгових перевезень:

“Прокуратура у нас дуже розумна. Проблема в тому, що перевізники – приватні підприємці. Про безоплатний проїзд дітей з багатодітних сімей норма є, але відшкодовувати кошти держава не збирається. Та й занадто користується своїм правом на пільговий проїзд ця категорія. Замість того, щоб пройтися пішки, діти їдуть всього одну-дві зупинки”.

Контроль за виконанням рішення поклали на першого заступника міського голови Андрія Сторонського. Однак, складається враження, що ні міськрада не виконує того, що написала в рішенні, ні перевізники не дотримуються закладених для них норм, та й навіть не повідомлені про зміни.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
цитата "Та й занадто користується своїм правом на пільговий проїзд ця категорія. Замість того, щоб пройтися пішки, діти їдуть всього одну-дві зупинки"...
ДІТИ мають на це передбачене законодавством ПРАВО !
Замість того, щоб розписатись у власній неспроможності, шукаємо винних?
То не підписуйте договори, не проводьте тендери без обов*язково зазначених умов про виконання приватними підприємцями вимог чинного законодавства.

Відповісти
Зробіть проїзд дітей шкільного віку безплатним ! Натомість підніміть проїзд на 1 грн. І вирішите проблему...
Відповісти
Останні новини
У Нововолинську - скандал через платний проїзд дітей у маршрутках
23 січень, 2018, 11:08