Волинський санаторій вже у лютому «окупують» курсанти

Волинський санаторій вже у лютому «окупують» курсанти
На базі відреконструйованого корпусу №1 колишнього санаторію матері і дитини «Турія» вже у лютому почнуть навчатися 300 курсантів.

Однак, попри забезпечення приміщення меблями, не вистачає грошей на технічні засоби навчання. Про це йшлося 23 січня під час засідання постійних комісій обласної ради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів та з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби із злочинністю та корупцією.

Начальник Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою Павло Боснюк розповів, що наступного року витрати на дитину вдень передбачені у сумі 250 гривень. Із них 109 гривень спрямують на заробітні плати, 63 гривні на харчування та ще стільки ж на інші потреби, ще 14 грн. – на сплату за енергоносії. Таким чином, у навчальний рік виходить сума в 52-53 тисячі гривень.

Окрім того, Боснюк проінформував, що з вересня запущений навчально-оздоровчий комплекс на базі колишнього санаторію «Турія». На його ремонт виділили понад 9 млн. грн., які спрямували на реконструкцію першого корпусу. На 2018 рік передбачили ще 5 млн. грн., які спрямують на ремонт. Їх вистачить на заміну даху на спальних корпусах, клубі, галереї, адмінкорпусі та лікувальному корпусі №2. Мовляв, протікають всі покрівлі, а рухатися далі без заміни покрівлі не вдасться.

«З лютого місяця ми запустимо навчальний корпус на 300 дітей», - проанонсував Боснюк. Відтак, вже наступного місяця у корпусі навчатимуться курсанти. І хоча його забезпечили меблями та обладнанням, начальник ліцею зауважив, що не вистачає коштів на технічні засоби навчання. Тож він повідомив, що до облради звертатимуться для отримання додаткових коштів на доведення «Турії» до належного вигляду.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це 250 грн. в день на одну дитину, це що таке у школі діти вчаться за батьківські кошти. Чому ніхто не задається питанням для чого нам треба на бюджеті такі "дорогі" діти???
Відповісти
Надайте інформацію, чиї діти навчаються? Самих "найбідніших" мажорів і посадовців. Чи не так? І за бюджет!!!! Одна дитина в місяць 250х30=7500 грн. Це нормально????
Відповісти