Луцька влада провалила роботу щодо об’єднання, – депутат

Луцька влада провалила роботу щодо об’єднання, – депутат
Луцьк у рамках процесів децентралізації пасе задніх: за три роки майже усі прилеглі сільські ради відмовилися приєднуватися до міста. Лишилася Прилуцька сільська рада, з якою є шанс об’єднатися, втім, через політику цей процес загальмувався.

Так, під час засідання бюджетної комісії Луцької міської ради 23 січня на це питання вкотре звернув увагу керівник фракції «Народний контроль» Павло Данильчук, – йдеться в повідомленні прес-службі політсили.

«На сьогодні провалено роботу щодо об’єднання. Луцьк обмежений у території, немає вільної землі та можливостей для стратегічного розвитку. Зокрема, ряд масштабних підприємств знаходяться на території сільських рад. Що нас чекає через рік-два - невідомо», - поцікавився депутат у директора департаменту економічної політики Олександра Озіновича, який представляв проект рішення «Про Програму економічного і соціального розвитку міста Луцька на 2018-2019 роки».

За словами чиновника, попри те, що Прилуцький сільський голова ветував ініціативу приєднання до Луцька, нині триває робота щодо включення сільської ради та міста у перспективний план формування територій громад Волинської області. А також на майбутнє, не виключає Озінович, якщо буде прийнятий законопроект № 6466, це дозволить прилеглим об'єднаним громадам приєднуватися до міст обласного значення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.