У Луцьку зросте вартість житлово-комунальних послуг

У Луцьку зросте вартість житлово-комунальних послуг
У Луцьку затвердили скориговані тарифи на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій.

Відповідне рішення ухвалили члени виконкому міської ради 24 січня.

З 15 лютого діятимуть нові тарифи для житлово-комунальних підприємств № 2, 3, 7, 11, Товариства «М.Ж.К.» і Луцької кооперативної житлово-експлуатаційної контори № 8 ЖБК. Відбудеться збільшення ціни на електричну енергію з 1,29 грн. за 1 кВт, врахованої в діючих тарифах, до 1,68 грн. за 1 кВт. з 01.03.2017 (збільшення на 30,2%).

Також зросте вартість дератизації та дезінсекції: дератизація з 1,20 грн. за кв.м послуги до 1,40 грн. (ріст 16,7%); дезінсекція з 0,70 грн. за кв.м послуги до 0,80 грн. (ріст 14,3%).

За словами директора департаменту житлово-комунального господарства Юрія Крася, збільшення тарифів пов’язане зі зростанням розміру мінімальної заробітної плати з 1600 до 3723 грн., і в середньому воно становить 33%.

Валерій Корпач обурився збільшенням тарифів, оскільки, за його словами, є ЖЕКи, які не виконують належним чином свої обов’язків і прибирають території раз у квартал чи півроку. Юрій Крась заперечив цю інформацію. Він сказав, що є будинки, які відмовляються від прибирання і попросив показати йому особисто, де є такі порушення.

Інші члени виконкому також нарікали на роботу ЖЕКів, причому скарги стосувались не тільки прибирання, а й інших послуг. Згодом розгорнулась дискусія щодо того, що краще – ЖЕК чи ОСББ. Були також пропозиції перенести розгляд цього питання на наступне засідання.

Врешті директор департаменту ЖКГ розповів, що для зміни структури тарифу можна відмовитись від певних послуг. Для цього треба написати заяву у ЖЕК. Він додав, що це буде доцільно лише тоді, коли знайдуться ті, хто буде виконувати ці роботи після відмови від послуги.

Під час першого голосування «за» проголосувало 7 членів виконкому. Рішення ухвалили з другого разу. Також члени виконкому проголосували за зростання тарифів на утримання будинків і прибудинкових територій для власників та орендарів нежитлових приміщень у житлових будинках.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ЖЕКи абсолютно нічого не роблять. А тепер ще й ціни підняли. Ви жартуєте? Людям терпець скоро увірветься.
Відповісти
Це "шарашкіни контори", а не ЖЕКи!!! Це жах!!!
Відповісти
Дякуемо!
Відповісти
Платити не будемо. Або будемо платити 30-40%, тобто реальну вартість го\нопослуг.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку зросте вартість житлово-комунальних послуг
24 січень, 2018, 11:46