На Волині назріває загроза екологічної катастрофи, - депутат

На Волині назріває загроза екологічної катастрофи, - депутат
Через зниження рівня води у волинських річках, що використовують для охолодження атомних реакторів, може відбутись екологічна катастрофа.

Про це йшлося сьогодні, 24 січня, під час засідання комісії Волиньради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства, - пише Волинська правда.

Начальник управління містобудування та архітектури Волинської обласної державної адміністрації Микола Томчук розповів, що керівництво Рівненської атомної електростанції звернулося у Волиньраду щодо розміщення на території Маневицького району додаткової регулюючої гідротехнічної споруди для станції. Для того ж, аби роботи щодо будівництва цих споруд мали змогу виконувати, попередньо мають бути внесені зміни до Схеми планування території Волинської області.

Утім, за словами Томчука, великою проблемою є те, що за останні два роки різко знизився рівень води у річці Стир.

Представники Рівненської АЕС додали, що через зниження рівня води для того, аби забезпечувати стабільну роботу електростанції, планують збудувати дамбу у районі водозабору (у Вараші).

«Щоб її побудувати, треба облаштувати обвідний канал. Тоді буде мінімальний рівень забору води. Бо літом, коли рівень води максимально низький, насоси, які беруть воду, можуть зірватися», – зауважив представник Рівненської АЕС.

Натомість Микола Томчук наголосив на тому, що проблема зниження рівня води в області – дуже значна. «Наближається екологічна катастрофа», – додав він.

Зауважимо, що наразі Волиньрада має вирішити, чи давати дозвіл на зміни до Схеми планування території Волинської області. Тоді ж проект будівництва гідротехнічної споруди проходитиме серйозну експертизу, громадське обговорення.

До слова, члени депутатської комісії проголосували «за» проект рішення щодо внесення змін до Схеми планування території Волинської області.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
нам такої лєтрики - палитимемо каганці! Це так патрійотично, по-новому житимемо.
Відповісти
Останні новини
На Волині назріває загроза екологічної катастрофи, - депутат
24 січень, 2018, 15:31