Українські фрілансери – серед світових лідерів за рівнем доходу

Українські фрілансери – серед світових лідерів за рівнем доходу
Україна потрапила до п'ятірки країн, де особливо добре заробляють фрілансери.

Кількість українців, які не хочуть бути прив'язаними до місця в офісі і монотонного робочого графіку, стрімко зростає, пише Кореспондент.

За якісну працю іноземні компанії перераховують вільним від офісів українцям мільйони доларів.

Як стверджують експерти, у фрілансерів високого рівня місячний дохід за рахунок іноземних пропозицій може коливатися від декількох тисяч до 10-12 тис. доларів, тоді як зарплата ІТ-спеціаліста у вітчизняній компанії не перевищує 1-1,5 тис. доларів.

«Іноземцям не треба пояснювати, чому за роботу дизайнера треба платити, а за якісну роботу - платити дорого», - говорить фрілансер Мирослав Галавай.

Як зазначає видання, кількість українців, які не бажають бути прив'язаними до місця в офісі і монотонного робочого графіку, стрімко зростає.

Про це свідчать дані найбільшої міжнародної біржі фріланса elance.com, де в листопаді 2012 року зареєструвалися 738 працівників з України - удвічі більше, ніж за той самий період 2011-го. Всього на сайті можна знайти 13,8 тис. українців. Більшість - ІТ-фахівці і веб-дизайнери, є також копірайтери, перекладачі, фінансисти, розробники промислового виробництва і маркетологи.

За підрахунками elance.com українські фахівці за минулі 5 років заробили понад 38,2 млн дол., посівши за цим показником четверте місце, поступившись тільки США (166,2 млн дол.), Індії (165 млн дол.) і Пакистану (39,9 млн дол.).

Успіхи вітчизняних фрілансерів експерти пояснюють, з одного боку, їхньою високою кваліфікацією, а з іншого - тим, що послуги мережевих гастарбайтерів обходяться іноземним замовникам на 30-40% дешевше, ніж праця фахівців із США і Євросоюзу.

За словами самих фрілансерів, робота «вільного стрілка» дозволяє їм самостійно планувати свій графік і вибирати найбільш цікаві проекти. Також фріланс дозволяє жити в будь-якій країні світу. Водночас, непередбачуваність графіку також може додавати незручності, а заробіток є нестабільним.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: фріланс
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Українські фрілансери – серед світових лідерів за рівнем доходу
18 січень, 2013, 17:41