Суд продовжив арешт активів бізнес-партнера Ігоря Палиці

Суд продовжив арешт активів бізнес-партнера Ігоря Палиці
Високий суд Лондона продовжив арешт активів двох колишніх власників націоналізованого наприкінці 2016 року українського «Приватбанку» – Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова - на суму більше 2,5 мільярдів доларів США.

Про це 25 січня повідомила прес-служба «Приватбанку», – пише DW.

У суді відбулися додаткові слухання з процесуальних питань у справі «Приватбанку» проти Коломойського, Боголюбова та інших осіб. У підсумку рішення щодо арешту їхніх активів, яке було ухвалене у грудні 2017 року, було продовжено до наступного відповідного рішення суду.

Також суд зобов'язав Коломойського й Боголюбова розкрити інформацію про всі свої активи обмеженому колу осіб, які безпосередньо беруть участь у розгляді справи.

Як відомо, 19 грудня суд в Англії постановив арештувати за позовом «Приватбанку» активи колишніх власників банку в усьому світі. Рішення про арешт стосувалося також шести компаній, які їм належать або ними контролюються. «Наказ про арешт активів був виданий на підставі детальних доказів, наданих суду, з яких випливає, що панове Коломойський і Боголюбов шляхом проведення ряду незаконних операцій вивели з банку майже два мільярди доларів, в результаті чого кошти були перераховані компаніям, які їм таємно належали або перебували під їхнім контролем», – повідомила тоді прес-служба «Приватбанку».

Міністерство фінансів України тоді привітало це судове рішення. «На сьогодні держава фактично витратила майже 140 мільярдів гривень на докапіталізацію «Приватбанку» через те, що раніше з нього були виведені гроші, або надані недостатньо забезпечені кредити, які ніхто не повертає. Ці 140 мільярдів гривень – це гроші кожного громадянина, кожного платника податків, і вони обов’язково мають бути повернуті в державний бюджет», – заявив міністр фінансів Олександр Данилюк.

Ігор Коломойський заявив, що цей арешт є тимчасовим. «Це тимчасовий арешт на час розгляду справи у суді», – повідомив він.

Зауважимо, що голова Волинської обласної ради, укропівець Ігор Палиця раніше працював у компаніях, пов'язаних з бізнесом Ігоря Коломойського. Сьогодні його називають бізнес-партнером останнього. Приміром, фірма «Ізумруд», що виділила кошти на спецдозволи для КП "Волиньприродресурс", пов'язана з Ігорем Коломойським.

Також Палиця та Коломойський причетні до діяльності партії "УКРОП".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ще нехай "плюси" в них заберуть, щоб меньше брехали людям!
Відповісти