У страшній аварії на Львівщині загинуло 5 людей. ФОТО. ВІДЕО

У страшній аварії на Львівщині загинуло 5 людей. ФОТО. ВІДЕО
В аварії за участю пасажирського автобуса ПАЗ, який їхав за маршрутом «Тернопіль–Червоноград», та фури біля Бродів на Львівщині загинуло п'ятеро людей.

Водія автобуса та понад 10 постраждалих доправлено до Бродівської ЦРЛ, повідомляє кореспондент IA ZIK з місця трагедії.

На даний час на місці аварії працюють бригади МНС, слідчо-оперативна група Бродівського РВ МВС, карети швидкої допомоги та інші служби з питань надзвичайних ситуацій.

Трупи людей лежать просто на проїжджій частині, також валяються дорожні і господарські сумки, розсипались яблука тощо. Цим рейсом багато студентів поверталися з Тернополя на Святвечір до Бродів та Червонограда.

Пасажири Надія і Володимир, які щомісяця їздять цим автобусом з Тернополя до Червонограда, повідомили, що водій на маршруті, очевидно, їхав уперше, бо питав дорогу в пасажирів, а перед перехрестям тернопільської автотраси з міжнародною автотрасою Київ–Чоп знехтував Правилами дорожнього руху – не зупинився на знак «Стоп» і на вигуки пасажирів – «Водій, що ви робите?» – не зреагував, а продовжив рух.

«Все сталося настільки блискавично. Людей в автобусі було багато – всі сидячі місця і з 15 людей стояли в салоні», – розповіла пані Надія, яка разом з чоловіком сиділа на передньому сидінні з того боку, де автобус вдарила фура.

За словами начальника Бродівського РВ МНС Романа Зварича, за попередніми даними, в автобусі їхали близько 30 пасажирів.

Удар прийшовся на передню частину автобуса над правим колесом. Від удару транспортний засіб з пасажирами розвернуло практично в протилежний бік, а фуру від удару скинуло в кювет та розвернуло кабіну.

Водій фури Віктор Пантаз, який їхав у напрямку з Києва до Львова, розповів, що побачив автобус, коли з’їжджав з київського моста – там є обмежена видимість дороги, спочатку блимнув фарами, щоб автобус його пропустив, потім уже подав звуковий сигнал, і коли зрозумів, що водій автобуса не зупиниться, почав гальмувати і з правого боку хотів обминути автобус, але зіткнення не вдалося уникнути.

Також, за словами далекобійника, їхав він за правилами – не більше 60 км/ год, бо проїжджав населений пункт. На місці ДТП зібралося багато пасажирів, очевидців, водіїв інших фур, бо рух через аварію приблизно на півгодини зупинили, але на даний час транспорт в обидвох напрямках пустили через місто.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ужас. Что толкнуло этого идиота?
Відповісти
тако ж страх у тому що на далекі перевезення перевізник дає автобус ПАЗ, то це от дивно. Те що виний водій сумнву не має, по крайній мірі у мене!
Відповісти
"спочатку блимнув фарами, щоб автобус його пропустив" - выдвину версию, что водила буса принял это за сигнал "я тебя пропускаю". Обычно так ведь делают, когда хотят уступить преимущество в движении.
Відповісти
Как прискорбно. В этом автобусе ехала моя одногруппница.
Відповісти
Соболезную.
Відповісти
Співчуваю
Відповісти
Останні новини
У страшній аварії на Львівщині загинуло 5 людей. ФОТО. ВІДЕО
18 січень, 2013, 16:30