Я помічник судді: У Луцьку адвокат заявила про дивні дзвінки з пропозицією «порішати» апеляцію

Я помічник судді: У Луцьку адвокат заявила про дивні дзвінки з пропозицією «порішати» апеляцію
До чоловіка, апеляційну скаргу якого слухають в Апеляційному судді Волинської області, неодноразово телефонував невідомий, та, представившись помічником судді, пропонував «позитивне» рішення за гроші, - каже адвокат Любов Карпюк.

Про це йшлося 26 січня під час судового засідання.

Її довіритель подав апеляційну скаргу на рішення Маневицького суду, яким його визнали винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ч.1 ст.130 КпАП України (керування транспортним засобом у нетверезому стані), та наклали штраф обсягом 10 200 гривень з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 1 рік.

За словами захисниці, апеляцію у суді розглядають ще із жовтня і це далеко не перше засідання у справі. Сьогодні на нього вчергове не з’явився свідок і розгляд знову відклали.

Однак адвокат попросила долучити до матеріалів справи заяву-повідомлення. Карпюк заявила, що її довірителю телефонували тричі та пропонували позитивне вирішення апеляційної скарги. Однак вчора невідомий чоловік, який представився помічником головуючого у справі судді Віталія Денісова, назвав конкретну суму – 300 умовних одиниць. Ба більше - назвав він і номер картки та особу, на яку треба перерахувати гроші. Таким чином, мовляв, апелянт отримає задоволення скарги.

«Неодноразово, перед кожним судовим засіданням телефонують незнайомі люди, представляються помічниками судді», - додала адвокат. Опісля її довірителю знову перетелефонували та запитали, чи він перерахував кошти. Адвокат наголосила, що співрозмовники знають дані справи, у курсі низки обставин та знають, хто з’являвся на судове засідання тощо. Тобто невідомий чоловік, який представлявся помічником судді, оперує даними, яких не можна було знайти в реєстрі. Відтак адвокат зауважила, що, можливо, в суді працюють особи, які не до кінця усвідомлюють свою роль та відповідальність у процесі судочинства.

Суддя Денісов постановив долучити заяву-повідомлення та в подальшому передати її для реагування у відповідні органи. Карпюк також повідомила, що представники апелянта самостійно звернуться до правоохоронців з повідомленням про дзвінки. Наступне засідання у справі відбудеться 9 лютого об 11 годині.

До слова, на думку Карпюк, таке відтягування справи теж незрозуміле – за її словами, свідок, якого викликають це листоноша, яка лише допоможе встановити, чи особисто її довірителю передали повістку до суду – обставину, яка не впливає на суть апеляції.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Я помічник судді: У Луцьку адвокат заявила про дивні дзвінки з пропозицією «порішати» апеляцію
26 січень, 2018, 13:25