В Україні піднімуть зарплати чиновникам

В Україні піднімуть зарплати чиновникам
В Україні до 2019 року мінімальний оклад держслужбовця повинен становити не менше двох прожиткових мінімумів.

Про це повідомив глава Національного агентства з питань державної служби Костянтин Ващенко, – пише Обозреватель з посиланням на Лівий берег.

За його словами, в Україні тривалий час була спотворена структура оплати праці державних службовців, оскільки базові виплати, які працівник отримував на руки, становили лише 30%. Інше було преміями і бонусами, що робило працівника залежним від керівника.

Глава Нацагенства з питань держслужби зазначає, що така ситуація виникла в умовах, коли 40% держслужбовців з 295 тисяч, які були в Україні на 2015 рік, отримували посадовий оклад менше ніж мінімальна зарплата.

Мінімальна зарплата тоді, за словами чиновника, становила 1385 гривень, а посадові оклади в районних адміністраціях були 800-900 гривень. Щоб виконати закон, що забороняє роботодавцю платити менше, різниця покривалася за рахунок премій.

«У багатьох країнах, премії для держслужбовця складають не більше 10-15%. Решта – це те, що службовець гарантовано отримає. Зараз ми досягли пропорції 70 на 30, коли основні виплати, які за новим законом складаються з посадового окладу, доплати за ранг та за вислугу років, повинні бути не менше 70%, решта 30% – це премії та бонуси», – резюмував Ващенко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.