Як готуватися до медреформи: поради лучанам

Як готуватися до медреформи: поради лучанам
Головний лікар ЛМКЛ Лариса Духневич розповіла, як варто готуватися лучанам до оновленої медичної реформи.

Головний лікар зауважила, що лікарі вже кілька років готувалися до змін, а пацієнт має відповідально підійти до реформування, – пише Конкурент.

«Перш за все пацієнт повинен укласти декларацію із тим лікарем, який його буде вести. Бо тепер просто так, без направлення лікаря, вони не зможуть піти ні на який інший рівень. Треба пам'ятати про те, що за пацієнтом ідуть кошти. Тобто, куди він піде, туди підуть нехай незначні, але кошти, які виділені», – зауважила Лариса Духневич.

Вона додала, що окрім цього варто старатися бути здоровим, піднімати імунітет, менше перебувати у стресових ситуаціях, більше займатися спортом, мати більше позитивних емоцій, робити вчасно щеплення і уникати конфліктних ситуацій, адже це відображається на здоров'ї.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Гроші ідуть за пацієнтом
І цим сказано все. Сімейний лікар до профільного не відправить, бо кошти підуть. Так? Мабуть. Маю проблеми з хребтом. Кілька разів за останні 4 роки лікувалась у нервопатолога. В кінці лисьопада звернулась в лікарню з сильними болями в спині. В реєстратурі талончик до нервопатолога не дали, відправили до сімейного лікаря. І почалось. 10 днів лікували, а мені болить. Просилась до свого нервопатолога, а терапевт відповів, що не бачить потреби. НЕ БАЧИТЬ ПОТРЕБИ БО КОШТИ ІДУТЬ ЗА ПАЦІЄНТОМ. Так буде. А сімейні вже тренуються не давати направлень до профільних. Страшно.
Відповісти
Ми кажемо, що на сході країни іде війна,окрім того іде й інформаційна війна.Так от скажу Вам,що і у нас іде інформаційна війна.На превеликий жаль,журналісти незавжди висвітлюють те,що чують,а те,що хочуть чути.Чому не написали про фінансування,яке виділила держава на пацієнта на 2018 рік?Щоб не шокувати людей і мати можливісь далі поливати брудом медиків? Кому це вигідно? Медикам-ні.Хворим-ні. Чому не написали про спектр аналізів,які робляться в лікарні безкоштовно? Чому не написали,що міська лікарня одна з тих,де хворі не несуть постіль, з дому,не купують пробірки,дез.засоби,одноразові рушники іт.д.? Чому не написали скільки тисяч проліковано людей,скільки врятовано людських життів?Вирвати з контексту доповідей окремі слова,та й так їх перекрутити.Шановні журналісти,по-моєму медики лікують людей,а у вас на меті їх знищення.На меті налаштувати пацієнтів проти медиків. Я була присутня на цьому звіті лікарні.Вражаючі цифри,важка праця,боротьба за життя людей...всі на порозі реформ.Питання-як буде?Хвилює всіх.І не головний лікар ці реформи проводить.Можливо, по-молодості та некомпетентності,ви неспроможні написати те,що почули,то хоч не придумуйте того,що не було сказано.Останні рядки статті приголомшили абсурдом журналістської безграмотності-(старатися бути здоровим, піднімати імунітет, менше перебувати у стресових ситуаціях, більше займатися спортом, мати більше позитивних емоцій, робити вчасно щеплення і уникати конфліктних ситуацій, адже це відображається на здоров'ї.)Л.П.Духневич розумна жінка, досвідчений фахівець,яка не дозолить собі так бездарно давати поради,як бути здоровим.
Відповісти
Ото правду кажете,бо я ще й подумав,як можна дати такі дурні поради?Не все те золото,що блищить,не вся та правда,що журналісти пишуть.А ми ж то вірим.Дякую Ангеліно.
Відповісти
По перше такої посади,як головний лікар ніде в світі немає-це анахронізм.Щоби гроші йшли за пацієнтом,потрібно як мінімум,щоб вони були.Пенсіонери будуть просиджувати годинами в сімейних лікарів,а всі інші підуть в приватні медустанови.
Відповісти
Останні новини
Як готуватися до медреформи: поради лучанам
26 січень, 2018, 17:47