Як суддю затримували на хабарі. ВІДЕО

Як суддю затримували на хабарі. ВІДЕО
В інтернеті з’явилося відео, зроблене під час затримання за хабар судді Ківерцівського районного суду Івана Підгорного.

Нагадаємо, нещодавно суддю засудили на 5 років позбавлення волі з іспитовим терміном 2 роки.

У жовтні 2008 року він отримав хабара у вигляді пральної машинки та 1200 гривень за винесення позитивного рішення. А у 2010 році суддя вимагав 4000 гривень від іншого підприємця за вирішення на його користь питання стосовно виключення автомобіля з акту опису, повідомили в СБУ.

У червні 2010 року співробітники СБУ спільно зі слідчим прокуратури затримали правопорушника «на гарячому» неподалік від будівлі суду під час одержання ним частини хабара.

Видання Під прицілом оприлюднило оперативну зйомку, де видно, як співробітники СБУ затримували «на гарячому» хабарника з міченими купюрами.



Суд визнав зловмисника винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара службовою особою, яка займає відповідальне становище) Кримінального кодексу України та призначив покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з іспитовим терміном 2 роки.

Окрім цього, хабарника позбавили права обіймати посади судді та посади, наділені владними та організаційно-розпорядчими функціями чи займатись такою діяльність в органах державної влади чи органах місцевого самоврядування строком на 3 роки.

Іван Підгорний понад 10 років очолював районний суд у Ківерцях. Коли його строк повноважень на посаді голови суду в 2005 році закінчився, то голова апеляційного суду області Петро Філюк не рекомендував Підгорного повторно призначити на посаду, пише газета Волинь-нова.

Для цього були серйозні підстави — недбале суддівство. Проте й надалі президія апеляційної інстанції неодноразово розглядала питання незадовільної організації суддею Підгорним судових справ, тяганини при їх вирішенні, халатного ставлення до своїх обов’язків.

Із цього приводу виносились окремі ухвали. Двічі – в травні 2009 та в січні 2010 року – член Ради суддів України, голова апеляційного суду області Петро Філюк вносив подання кваліфікаційній комісії загальних судів Львівського апеляційного округу щодо ініціювання питання про дисциплінарну відповідальність судді Івана Підгорного.

Тоді комісія обмежилась покаранням — двома доганами Підгорному.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Знаючи Івана Івановича, скажу що це підстава. Ніколи Підгорний небрав таку дрібницю. Це не його розцінки, а тому це підстава. Просто комусь робили місце судді, яке і продали.
Відповісти
Набридло одне і те ж - диригент один - з очеретяного краю. Заважав Іван іванович - ось і замовив ще й публікації організовує . А вирок то скасували - все це не так просто . Прийде і диригента час - заплатить значно дорожче , я не про гроші.
Відповісти