Грип в Україні: як не радять лікуватися медики

Грип в Україні: як не радять лікуватися медики
В Україні збільшується кількість хворих, а тепла погода лише сприяє цьому. Найбільше потерпають школярі віком до 17 років.

Про це йдеться в сюжеті «Сніданку з 1+1», – пише ТСН.

Батьки – занепокоєні, проте в МОЗ заявляють, що епідемії наразі немає. У Facebook кияни пишуть, що в деяких класах 18 школярів з 27 застудилися. Тим часом у Вінниці одразу п'ять шкіл закрили на карантин, а в одній зі шкіл Хмельницького на уроки прийшло взагалі 5 дітей з 29.

У столиці за останні тижні на застуду та грип захворіло вже більше 13 тисяч дітей. Половина з них – школярі. Приблизно така сама ситуація на Львівщині та Рівненщині.

Міністерство охорони здоров'я рекомендує обов'язково дзвонити до швидкої, якщо у вас задуха, висипи на шкірі, біль у грудях, зниження тиску, порушення свідомості, судоми. Однак фахівці не рекомендують робити теплові процедури, фітотерапію, приймати вітаміни, інтерферони, гомеопатичні препарати та пити антибіотики для профілактики.

Постійно потрібно проводити провітрювання приміщення, вологе прибирання, а також перебувати на свіжому повітрі для профілактики грипу та вірусних інфекцій.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: здоров'я
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Грип в Україні: як не радять лікуватися медики
30 січень, 2018, 09:39