У Луцьку мати покинула в лікарні 2-річного малюка

У Луцьку мати покинула в лікарні 2-річного малюка
Дворічний хлопчик майже два тижні лікувався в обласній інфекційній лікарні. За цей час його жодного разу не провідала мати.

Цю інформацію лікарі повідомили службі у справах дітей Луцької міської ради. Тепер жінку хочуть позбавити батьківських прав, – пише ВРД НСТКУ.

Дворічний малюк перебуває в обласному спеціалізованому будинку дитини. Він ще не усвідомлює, що мама не цікавиться його долею.

«Хлопчик хороший, активний, фізично розвинутий. Сам бере іграшки, сам їх прибирає, сам бере горщик, самостійно їсть, але практично не говорить, хоча все розуміє, що йому скажеш. При будинку дитини є центр ранньої реабілітації. І вони будуть вирішувати питання про заняття для цього хлопчика», – розповідає головний лікар Володимир Алєйніков.

Мама виховувала сина без батька. Ще у середині січня патрульні поліцейські забрали дитину від матері із двостороннім запаленням легень і завезли у лікарню. Відтоді жінка сина не навідувала. Така байдужість, а ще спосіб життя матері стали причиною того, що служба у справах дітей Луцької міської ради ініціювала позбавлення матері батьківських прав, каже начальник служби у справах дітей Луцької міськради Федір Шульган.

«Ні за місцем проживання мами, ні за місцем проживання її співмешканця нам знайти її не вдалося. Мама, на жаль, зловживає алкогольними напоями. Тепер ситуація загострилася. З черговим співмешканцем вони розбіглися. Мама не виходить із запою. Що можна говорити, якщо жива мама – і два тижні не приходить до своєї дитини», – каже Федір Шульган.

У жінки, крім хлопчика, є ще дочка, яка нині живе з батьком. Якщо мати не доведе у суді, що може піклуватися й утримувати свою дитину, її позбавлять батьківських прав. Торік служба у справах дітей Луцька мала два випадки, коли батьки у суді доводили, що гідні виховувати своїх дітей.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.