Луцькі архітектори проти кафе біля дитячої поліклініки

Луцькі архітектори проти кафе біля дитячої поліклініки
Ось вже кілька місяців триває тяганина чиновників та товариства «Емпіро Україна», яке прагне встановити дитяче кафе на території дитячої поліклініки, що розташована на проспекті Волі у центрі Луцька.

Невідомому підприємству, яке очолив волинський кікбоксер і яке утворилося лише за кілька днів до подачі документів й мало лише 1 000 гривень статутного капіталу, посприяв виконком Луцької міської ради, пише Четверта влада.

Своїм рішенням виконком дозволив товариству «Емпіро Україна» встановити дитяче кафе-кондитерську на території поліклініки. Однак прокурор Луцька Сергій Данілін опротестував таке рішення, і прокуратура подала до суду.

Суд підтримав прокуратуру і скасував рішення виконкому про надання дозволу для розміщення тимчасової споруди на території дитячої поліклініки. А міські архітектори відмовили підприємцям у наданні паспорта прив’язки. Про це порталу повідомив заступник начальника управління містобудування та архітектури Луцької міської ради Ярослав Матвіїв:

«Суд скасував це рішення виконкому про надання дозволу. Для нас, архітектури, це полегшення, тому що це трохи захистило нас у тому плані, що ми не зобов’язані порушувати чинне законодавство, як цього вимагають заявники. Взагалі вони кажуть, що ми ніби зобов’язані були їм це зробити, оскільки було рішення виконавчого комітету».

Крім того, Матвіїв стверджує, що управління архітектури відмовило товариству у наданні паспорта прив’язки, який потрібен для встановлення кафе на цій території. Однак «Емпіро Україна» не полишає ідеї встановлення дитячого кафе-кондитерської.

«Два рази ми відмовили заявникам, а вони ще не відмовились від цієї ідеї. Ми зі своєї сторони запропонували інший варіант – пошук іншого місця. Але вони ще не визначились чи далі претендувати на це місце чи змінювати», – повідомив Матвіїв.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
дороге не кафе, а місце.
Відповісти
Пацаны проплатили только за решение. А прокурор что? Он тоже хочет кушать.
Відповісти
Останні новини
Луцькі архітектори проти кафе біля дитячої поліклініки
21 січень, 2013, 10:20