Хто вбивав майданівців: «Беркут» чи невідомі снайпери

Хто вбивав майданівців: «Беркут» чи невідомі снайпери
У Святошинському райсуді Києва 30 січня з'ясовували обставини загибелі героя Небесної Сотні Андрія Саєнка. Він загинув 20 лютого на Інститутській від кулі, випущеної з автомата Калашникова.

Про це повідомляє 5 канал.

Адвокати підозрюваних спецпризначенців та брат загиблого переконані: стріляли з готелю «Україна». Прокурори та адвокати потерпілих запевняють: стріляла та сама «чорна рота» «Беркуту» з алеї неподалік Жовтневого палацу.

«Я дзвонив, зв'язку не було. Потім десь опів на дванадцяту відповів лікар. Він сказав, що поранення в груди, і Андрій мертвий», – розповідає брат героя Небесної Сотні.

Так Юрій Саєнко дізнався про загибель свого брата. Андрія Саєнка вбили пострілом у груди на Інститутській 20 лютого 2014 року неподалік Жовтневого палацу. На Майдан він приїжджав час від часу, починаючи від 1 грудня. Під час лютневого загострення, починаючи з 18 лютого, охороняв барикади.

«Я гадаю, з готелю «Україна» стріляли. Десь із 11-го поверху, бо зверху вниз куля йшла», – каже Юрій Саєнко.

На відеодоказах добре видно момент смерті Андрія Саєнка, втім, хто саме стріляв – так і не з'ясували. На тому, що стріляли невідомі снайпери з готелю «Україна», наполягає і сторона захисту. Кажуть: про це свідчить характер поранення.

«Перебував обличчям вверх до вулиці Інститутської, поранення дістав у праве плече і дуже великий перепад по висоті раневого каналу, це вказує, що в нього стріляли з готелю «Україна». Ми бачимо непоодинокі випадки, коли з готелю – з різних поверхів – вогонь вели на ураження, як мітингувальників, так і правоохоронців. У готелі «Україна» були снайперські пари невідомого походження», – каже адвокат підозрюваних спецпризначенців Олександр Горошинський.

Натомість прокурори та адвокат потерпілих – протилежної думки. Переконують, що стріляла «чорна рота» «Беркуту» – спецпризначенці в чорній формі з жовтими пов'язками. Їх стрілянину по людях у цей час видно на одному з відеодоказів.

«Стріляв з алеї, яка йде до Жовтневого палацу. У цей час по алеї пересувалися представники правоохоронних органів саме в чорній формі з жовтими пов'язками», – наполягає прокурор ГПУ Яніс Сімонов.

«10-11 поверх готелю «Україна» – це 30 метрів висоти. Раневий канал показує, що куля не могла під таким кутом зайти. Куля йому зайшла під праву руку. Наголошую, якби вистріл був здійснений з готелю «Україна», то куля пройшла би руку», – зазначає адвокат потерпілих Маркіян Галабала.

Кулю – калібру 7,62 судмедексперти дістали з тіла Саєнка під час розтину. Такі, стверджують прокурори, були на озброєнні у спецроти «Беркуту», яка стояла того дня на Інститутській. Нині людина, яка тримала цю зброю, – в розшуку і перебуває на території Російської Федерації.

Саме в «чорній роті» «Беркуту» служили й п'ятеро підозрюваних, які нині на лаві підсудних. Їм інкримінують вбивства 48 учасників Революції Гідності та тероризм.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якщо є дістана з тіла куля - значить точно можно встановити, чи була вона вистрілена з автомата співробітника "Беркуту", чи ні. Тим паче, що генпрокурор Луценко неодноразово заявляв, що всю зброю беркутівців знайшли, а значить можно провести експертизу!
Відповісти
Насправді причетними у вбивстві 48 майданівців є бійці Альфи,які стріляли з Кабміну і рано чи пізно це буде доведено!!!
Відповісти
Останні новини
Хто вбивав майданівців: «Беркут» чи невідомі снайпери
31 січень, 2018, 03:03