Студенти луцького «політеху» їдуть навчатися до Туреччини

Студенти луцького «політеху» їдуть навчатися до Туреччини
Двоє студентів факультету бізнесу Луцького національного технічного університету за декілька днів відправляться на 4-місячне навчання в Туреччині.

Зокрема, у грудні 2017 року у стінах вишу відбувся відбірковий конкурс на навчання за кордоном по програмі «Еразмус+» - інформує інформаційний відділ Луцького НТУ.

За результатами тесту та співбесіди обрали двох студенток факультету бізнесу: Ольгу Филинюк та Юліану Валецьку.

Вже 4-го лютого дівчата вилітають в турецьке місто Денізлі, де розташована їх тимчасова альма-матер – Паммукале університет.

Дівчата кажуть, що закордоном вже неодноразово були, однак в Туреччині – ніколи. Проте досвід навчання в іноземних країнах у Ольги вже є, студентка була у Польщі по одній з освітніх програм. «Дякую нашому декану, яка спонукала мене взяти участь у конкурсі», - ділиться дівчина.

«Були тести та співбесіда. Співбесіду проводив волонтер Корпусу Миру США в Україні Джейсон Чарльз Маккрола, звісно англійською. Були дуже цікаві питання (сміються, - ред.). На кшталт, що таке люля-кебаб, Аллаху Акбар, як раніше іменувався Стамбул, які традиції, політична ситуація в країні тощо», - розповідають дівчата.

Ділячись очікуваннями від поїздки, дівчата зізнаються, що трохи нервують, адже не знають що їх чекає. Однак Юліана додає, що студенти з Туреччини, які навчалися у Луцькому НТУ, вже перебувають у пошуках комфортного житла для дівчат.

«Ну і, звісно, ставимо за ціль досконало оволодіти англійською мовою, адже навчання буде саме англійською. Думаємо будуть нові приємні знайомства з цікавими людьми та культурою», - каже дівчина.

«Цікаво спробувати себе в екстремальних ситуаціях, адже окрім Юліани, рідних людей поруч не буде. Заспокоює висока стипендія (посміхається, - ред.)», - резюмувала Ольга.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Студенти луцького «політеху» їдуть навчатися до Туреччини
31 січень, 2018, 10:15