Лучани з інвалідністю стали заручниками через ремонт ліфтів. ВІДЕО

Лучани з інвалідністю стали заручниками через ремонт ліфтів. ВІДЕО
У Луцьку не працює кілька десятків ліфтів. У зв’язку із цим люди старшого віку та люди із інвалідністю уже більше двох місяців не виходять за межі квартири.

Про проблеми мешканців вулиці Шота Руставелі в Луцьку йдеться в сюжеті ВРД НСТУ.

Віктор Гарай мешкає на 9-му поверсі висотки на вулиці Шота Руставелі, 11. У його під’їзді з кінця листопада 2017 року не працює ліфт. Чоловік каже, що щодня долати цю дистанцію вже звик, однак його донька Наталія – інвалід 1-ої групи впродовж всього часу не виходила надвір.

Департамент ЖКГ Луцькради через трагедію, коли підйомник розчавив молоду жінку закрив на ремонт і в цьому під’їзді. Кошти на роботи виділяються за програмою співфінансування 70%/30%, де меншу частину мають зібрати мешканці під’їзду.

«Із кожної квартири збирають по 700 гривень. На сьогодні є 14 тисяч 100 гривень. Потрібно зібрати хоча би 18», – Віктор Гарай.

Схожі проблеми і в сусідньому будинку, який знаходиться за адресою Шота Руставелі, 9.

«У мене в дитини ДЦП. У мене дитина не пересувається. За три місяці не можемо вивсети хвору дитину надвір. Хвора дитина потребує повітряного режиму. Дитина – хвора, в неї застійні процеси в легенях, які лікуються виключно свіжим повітрям», – каже мешканка Валентина Гурська.

Лучанам, які живуть в цьому будинку «виставили кошторис зібрати 21 тисячу», – каже Василь Тишик. На сьогодні мешканці зібрали 15,5. «По черзі нас записали на ремонт ліфта, тому що в «Волиньліфті» сказали дуже багато зупинено ліфтів, понад 50 по місту, десь на середину квітня», – додає він.

Така перспектива обурює пенсіонерів. «Наша міська влада для людей дуже-дуже погана. Люди страждають, як страждають, їх зовсім не цікавить. Цікавить тільки тоді, коли почнеться виборча кампанія. От тоді вони забігають», – переконаний Іван Вегера.

Нині в місті не працює 49 ліфтів. Директор департаменту ЖКГ Юрій Крась каже, що поки їх не відремонтують, лучанам доведеться ходити пішки.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.