Повідомили, як обиратимуть директорів у луцькі училища

Повідомили, як обиратимуть директорів у луцькі училища
У Луцьку затвердили порядок процедури конкурсного відбору на заміщення вакантних посад керівників закладів професійно-технічної освіти.

Про це стало відомо 31 січня під час засідання сесії міської ради.

Призначатиме очільників закладів професійної та професійно-технічної освіти управління освіти міської ради за погодженням із мером. Це відбудеться після конкурсного відбору, який здійснюватиме комісія мінімум з 9 осіб.

Про час і місце проведення конкурсу повідомлятимуть громадськість на офіційному сайті управління освіти Луцької міської ради та сайті Луцькради не пізніше, ніж за 5 днів до його проведення.

До складу конкурсної комісії входять: заступник міського голови; голова постійної комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови; працівники управління освіти Луцької міської ради, представники педагогічного колективу; громадського об’єднання батьків учнів відповідного закладу та громадського об’єднання керівників закладів професійно-технічної освіти міста Луцька, директор науково-методичного центру професійно-технічної освіти.

Встановили також критерії для директорів. Це має бути людина з українським громадянством, яка вільно володіє державною мовою та має повну вищу освіту. Обов’язкова умова – педагогічний стаж на керівних посадах у системі професійної освіти або галузі економіки не менше трьох років.

Крім того, враховуватимуть організаторські здібності та стан здоров’я, який дозволятиме займати посаду директора.

Оголошувати про конкурс на заміщення посади будуть за місяць до початку конкурсу на сайті Луцької міської ради. Там буде вся інформація про посаду, вимоги, навчальний заклад та перелік документів, які необхідні для участі у відборі.

Подати документи необхідно буде протягом 20-30 днів. Ще 30 днів триватиме сам конкурс.

Охочі очолити певний заклад повинні запропонувати перспективний план розвитку професійно-технічної освіти на 5 років.

Конкурсний відбір складається із двох етапів. На першому – подання заявки та документів, на другому – збори трудового колективу, де претенденти на директора презентують свої проекти.

Саме колектив визначає та рекомендує на посаду певну людину, за яку має проголосувати комісія. Перед тим, як укласти договір, переможець відбору проходитиме спеціальну перевірку відповідно до постанови Кабміну № 171. Обиратимуть директорів строком на 5 років.

Павло Данильчук поцікавився, в кого з директорів наразі закінчується контракт. Очільник управління освіти Зіновія Лещенко розповіла, що влітку завершується контракт в Ольги Завадської – центр професійно-технічної освіти в районі Теремно.

Депутат Анна Мовяк зауважила, що у преамбулі є посилання на пункт статті, який передбачає затвердження директора на пленарному засіданні міської ради, а не безпосередньо міським головою. На це Зіновія Лещенко відповіла, що не пам'ятає усі пункти закону, а з собою не має навіть телефону, щоб зайти в інтернет та почитати цю статтю.

Також Анна Мовяк додала, що у проекті є інші неточності, які треба опрацювати, перш ніж ухвалювати його. Мова йде про повноваження міського голови щодо призначення керівників.

Врешті депутати підтримали проект рішення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
на сайті батов г ф
Мельнику А. А та Башкаленку О. від Партії Регіонів і не тільки йому постійно пригадується вислів працівниці центру зайнятості:на той час директору Кучмук Р. Є.: " За ті гроші, які ми перерахували ЛВПУ, можна було б побудувати ще одне училище". - Чому ЦЗ не поцікавився використанням цих грошей? (на той час заст. директора Мишковець С. Є . багато знає про нецільове використання і мовчить як крала суми з багатьма нулями ... треба бути , або непорядною людиною-тихо відсижуватись коли формується немаловажлива громадська думка в даний час про заст. ГУБЕРНАТОРА , або божевільною і поплатитись положенням в суспільстві за ов-ова /некрасова батов , о...ов - путінських КАЦАПОВ видимих ворогів- і замаскованих ВНУТРІШНІХ ВОРОГІВ ще страшніших за зовнішніх ...) Чому не відреагували на скарги працівників училища, слухачів курсів про розкрадання та привласнення цих мільйонів грн. дуже потрібних для АТО грошей "кхероівніками" з того = училища + главарі з управління ОіН= компанію " К*о побігунчико - плахотної реформаторки-руйнівниці " - це кодло вже давно потрібно реорганізувати в ВИЩУ ШКОЛУ ЗЛОДІЙСТВ? Хто забороняє сьогодні провести перевірку використання цих коштів? Притягнути до відповідальності за нецільове використання державних коштів. (Свідки є в наявності і мають бажання показати все ....). Чи не "пахне" в цих аферах табличкою ділення? - Якщо ні, - то ... КРУ, СБЕЗ, прокуратура, суд: - незаконно використані кошти повернути державі і .... "побудувати ще одне училище", або передати на підтримку АТО,...... Успіхів! (Тільки не в закритті афер, а в поверненні державі крадених училищними аферистами коштів ). вистачило на всіх? до по темі 24 Жовтня 2014 19:52 відповісти +2-0 Щось не спішать цікавитись куди "рухнули" мільйони грошей ЦЗ, виділених училищу на навчання незайнятого населення. Невже вистачило на всіх? Відповісти U Будуємо майбутнє 08.11.2014 22:30:12 Такі коментарі мабуть не дуже задовільняють високопосадовців . Але злочинця Батова до відповідальності не пускають - розкаже про солідні оборудки:: - буде грім серед ясного неба. Тримаємо дальше : ЗЕК і освіта - світле майбутнє освітянськоі ниви! Відповісти U С. Мишковець знає 02.01.2015 18:32:57 факти всерйоз до Анонім 25 Вересня 2014 19:34 відповісти + 3 - 1 Більш детально про ПТУ - Луцьке ВПУ (ПТУ №9). Де вже в цьому тисячолітті засуджені за Кримінальним кодексом України ДВА ДИРЕКТОРи . Один з засуджених в даний час працює в училищі викладачем.!!!!!!!!!!!???????????...Можна зайшовши в Яндекс чи Гугл набравши - Батов Геннадій Федорович. КОМЕНТИ , що ЗАЧИТАЄШСЯ ++++++НЕЗВАЖАЮЧИ НА ВИДАЛЕНІ - сотні цікавих і дуже цікавих !!!
Відповісти