«Створюють монстра», - підприємець про КП, яке керуватиме ринками

«Створюють монстра», - підприємець про КП, яке керуватиме ринками
Підприємці Луцька не проти створення комунального підприємства «Луцькі ринки», вони готові обговорювати таку перспективу. Однак незрозуміло, чому питання недостатньо опрацювали та із таким поспіхом виносять на розгляд сесії.

Про це йшлося під час сесії Луцькради 31 січня.

Голова асоціації «Бізнес Волині» Ігор Дильов розповів, що підприємці не знали про можливість створення КП «Луцькі ринки» у такій перспективі. Зазначаєтьяс, що раніше на спеціально створеній комісії обґрунтовували можливість створення КП на одній із ділянок на вулиці Електроапаратній чи Карбишева.

На сьогодні на ринках встановлений тариф, а територія, яку обслуговує "Волиньобспоживспілка" сплачує близько 511 тисяч за оренду, ще понад 300 тисяч податку, тощо. Тому близько мільйона гривень спілка спрямовує до міського та державного бюджетів. Однак на комісії Ігор Дильов не почув відповіді на низку питань.

Наприклад, звідки взялася цифра в 90 гривень за оренду, яку, за словами Ігоря Поліщука, хочуть встановити для підприємців.

Адже жодного економічного обґрунтування такої ціни не наводили.
Після створення КП заручниками ситуації можуть стати підприємці.

«Я далекий від думки, що облспоживспілка подарує комунікації та облаштування території міській громаді» - засумнівався Дильов. Мовляв, може дійти до знімання асфальту, і це стане серйозним викликом.

«Створюється ситуація – бійтеся, ми йдемо… Створюється монстр –комунальне підприємство, яке поглине усі ринки», - додав Дильов.

Він зауважує, що діалогу із підприємцями не було і створення нового КП може мати під собою корупційну складову, адже не подали умов, на яких співпрацюватимуть із підприємцями.

«Люди перелякані», - додала підприємець Тетяна Біскут. Вона з колегами була в шоці, коли дізналися, що ось так швидко виносять питання, їх виселять, створять КП тощо. Підприємці розуміють, що місту потрібен порядок, але треба розробити концепцію стосовно ринку.

«Не малюйте цифри з потолка», - додала жінка. На її думку, коли дійде до реалізації проекту, фактично підприємці змушені будуть платити набагато більше.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ринок треба модернізувати.І стоянку треба велику.
Відповісти
Останні новини
«Створюють монстра», - підприємець про КП, яке керуватиме ринками
31 січень, 2018, 16:15