«Майбутнє міста» чи «скриня Пандори»: створили комунальне підприємство «Луцькі ринки»

«Майбутнє міста» чи «скриня Пандори»: створили комунальне підприємство «Луцькі ринки»
У Луцьку створили комунальне підприємство «Луцькі ринки», яке в перспективі має керувати усіма торговищами міста.

Відповідне рішення ухвалили під час засідання сесії міської ради 31 січня.

КП буде комерційним. Його діяльність буде спрямована на впорядкування роботи усіх ринків міста, ліквідацію стихійної торгівлі, контроль за дотриманням санітарно-гігієнічних норм на ринках та захист підприємців, які там торгують.

Крім оренди торгових місць, воно пропонуватиме багато інших послуг, зокрема організація пунктів обміну іноземної валюти, облаштування територій для коротко- та довготривалого розміщення автомобілів та камер схову. Також планують надавати послуги готельного господарства, організовувати виставки, ярмарки, конкурси. Серед решт переліку – бронювання та продаж квитків на всі види транспорту внутрішнього та міжнародного сполучення, експлуатація зон відпочинку.

Прийняттю рішення передувало тривале обговорення.

Зокрема депутат-свободівець Микола Федік запитав, чи не краще було б спочатку створити концепцію розвитку території Старого ринку та прилеглих до Луцького замку територій, а тоді утворювати комунальне підприємство «Луцькі ринки».

Укропівець Борис Смаль відповів, що КП треба утворювати саме зараз, адже вже є ділянка, яка раніше приносила дохід посередникам, а в перспективі буде приносить міській раді.

За його словами, протягом кількох місяців збиралась робоча група. Обранець громади каже, що останннє засідання було конструктивним, на ньому підприємцям запропонували, щоб вони взяли участь у побудові концепції ринку. Ті нібито погодились. Борис Смаль додав, що на зустрічі були підприємці частини Старого ринку, але комунальне підприємство займатиметься ринками усього міста.

Натомість Алла Надточій з "Самопомочі" поцікавилась, що очікує підприємців, яким не продовжили оренду на Старому ринку, і що запропонують тим, хто там ще працює.

Борис Смаль поінформував, що усі підприємці мають своїх представників, які вже співпрацюють з міською радою. Він пообіцяв, що нікого примусово не виселятимуть.

Вартість оренди для підприємців, які працюватимуть з КП "Луцькі ринки", обіцяють 90 гривень за метр квадратний.

Також під час обговорення Павло Данильчук запитав, що робити з підприємцями, які не захочуть укладати договори із «Луцькими ринками». За словами Бориса Смаля, ті, хто не підпише, не буде там торгувати.

«По цьому проекті рішення є багато зауважень. Питання в тому, як воно відбувається. Цей проект рішення виноситься практично без обговорення з підприємцями, - сказав Данильчук та запропонував врахувати думку торговців. – Це рішення ще більше роздмухує неспокійну ситуацію, якою буде користуватись облдержспоживспілка».

До того ж проект рішення внесли менш як за тиждень до сесії, хоча необхідно це було зробити 21 день до засідання, аби обговорити його на всіх рівнях.

Скептично висловлювався й директор Волинської обласної асоціації захисту прав малого і середнього бізнесу «Бізнес-Волинь» Ігор Дильов. Він сказав, що міська рада створює монстраа, який поглине всі території, а підприємці Старого ринку стануть заручниками КП «Луцькі ринки».

Підприємець з ринку Тетяна Біскуп звернулась від імені підприємців з проханням не поспішати з прийняттям рішення і дати підприємцям час, адже створення «Луцьких ринків» вони сприймають, як спосіб позбавити їх робочих місць.

«Робіть це цивілізовано, - сказала вона. - Я так само хочу вести діяльність у нормальних умовах».

Врешті депутати все ж проголосували за створення КП «Луцькі ринки».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а яка тоді роль облспоживспілки?
Відповісти
Поцілуєте тепер палицю в одне місце - нема чого було продаватись за 500 грн та майданчик, в них з грошима зараз напряг, приватбанк в коломойши забрали, рахунки арештовані - тепер ваша черга, дорогі лучани, годувати укропу, а самі ходіть з голою ж@п@ю!
Відповісти
Останні новини
«Майбутнє міста» чи «скриня Пандори»: створили комунальне підприємство «Луцькі ринки»
31 січень, 2018, 16:15