У Луцьку думають, що робити з боргами книгарні «Планета»

У Луцьку думають, що робити з боргами книгарні «Планета»
Термін дії договору оренди приміщення, в якому раніше знаходився книжковий магазин "Планета" завершився з 1 січня цього року.

Підприємство орендувало площі, які належать до комунальної власності міста Луцька, - інформує прес-служба Волинської обласної ради.

Нагадаємо, що рішенням сесії обласної ради підприємство «Планета», яке належало до обласної комунальної власності, реорганізовано шляхом приєднання до комунального підприємства «Освіта». Після об'єднання двох магазинів виникла низка проблем в "Освіти", якій довелося гасити борги фактично збанкрутілої "Планети". Всі ці видатки взяв на себе обласний бюджет.

Разом з тим, зі слів директора КП "Освіта" Оксани Грінченко не вирішені питання залишилися, оскільки "Планета" має 15 тис. грн боргу перед КП "Луцьктепло" та 115 тис. грн - за книги.

"Це - неліквідна продукція, яка видавалася в кінці 90-х років минулого століття. Йдеться про навчальні посібники для вишів. Ми запрошували викладачів університетів для того, щоб вони дали оцінку цій літературі. Їхній вердикт - книжкова продукція застаріла і не може використовуватися студентами в умовах функціонування сучасних навчальних програм. Але кредитори "Планети", серед яких відомі книжкові видавництва, вимагають розрахуватися за цю літературу. Навіть попереджають, що звертатимуться до колекторських контор, аби забрати свої кошти", - пояснила Оксана Грінченко членам майнової комісії на сьогоднішньому засіданні.

Тема "Освіти" виникла в ході розгляду питання про проект рішення обласної ради "Про внесення змін до Програми підтримки фінансово-господарської діяльності підприємств та установ спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області на 2016–2020 роки". В проекті передбачена фінансова підтримка для "Освіти" в сумі 840 тис. грн.

Оксана Грінченко каже, що цих коштів буде достатньо для того, аби заплатити решту боргів "Планети" та провести необхідні ремонтні роботи на підприємстві.

Депутати також обговорювали йморівні варіанти підсилення позицій "Освіти" на книжковому ринку. Зокрема, пропонувалося залучити інвесторів, які будуть розвивати магазин як книгарню, або ж, зважаючи на те, що частина приміщення належить обласному центру, зробити міську громаду співвласником "Освіти" та спільно розвивати підприємство обласній та міській раді.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.