Конфлікт на Волині: мешканці району хочуть лікуватися в міській лікарні

Конфлікт на Волині: мешканці району хочуть лікуватися в міській лікарні
Медики Нововолинської центральної міської лікарні відмовляють в обстеженні жителям села Кропивщина Іваничівського району.

Про це повідомляє БУГ.

Місто і район використовують свої бюджети окремо. Відповідно, за лікування жителів приміських сіл міська рада платити не буде, сьогодні ці послуги повинні оплачуватися з району. Адміністрація медичного закладу хоче фінансової компенсації за те, що лікує мешканців Іваничівського району.

Як відомо, субвенцію зі своїх бюджетів для лікування сільських мешканців у Нововолинській лікарні делегували Поромівська та Литовезька ОТГ, Іваничівський район гроші не перевів.

«У нас більшість жителів хоче лікуватися в Нововолинську, бо по-перше, в Іваничі нема чим доїхати, по-друге, дорога далека. Деякі чиновники хочуть, щоб ми обслуговувались в селищі, мотивуючи, що там велика лікарня», - розповідає жителька Кропивщини Анна Кодорук

«У Нововолинську кажуть, що не приймають більше, та радять їхати в районну лікарню.Люди в нас навіть згідні внесок платити, тільки щоб лікуватися ближче. Готуємося збирати підписи, щоб звернути увагу влади на цю проблему», – додає жінка.

Головний лікар Нововолинської центральної міської лікарні Віктор Мороз поінформував про те, що жителі приміських сіл отримуватимуть безкоштовну медичну допомогу з квітня.

Також відомо, що Грядівська сільська рада звертатиметься до Іваничівської райради з проханням передати міській раді Нововолинська кошти за надання медичних послуг.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Конфлікт на Волині: мешканці району хочуть лікуватися в міській лікарні
01 лютий, 2018, 16:10