Минулого тижня три тисячі волинян «підхопили» ГРВІ

Минулого тижня три тисячі волинян «підхопили» ГРВІ
Впродовж минулого тижня на Волині зареєстрували понад три тисячі хворих на ГРВІ.

Як повідомляють в обласній санітарно-епідеміологічній станції, показники захворюваності на грип та ГРВІ на Волині не перевищують розрахункових і становлять за 3 тижні епідеміологічного моніторингу 28,7 на 10 тисяч населення. Такий показник є нижчим від розрахункового епідпорогу (71,55 на 10 тисяч населення) на 60,5%, повідомили у прес-службі Волинської ОДА.

Всього за минулий тиждень зареєстровано 3010 хворих, що на 15% більше ніж у попередньому. Найвищим є рівень захворюваності в обласному центрі – зареєстровано 1196 випадки (48,05% від загальнообласного показника).

Також зареєстровано 1673 випадків захворювання дітей на ГРВІ (на 16,6% більше ніж минулого тижня).

В епідсезон 2012-2013 років на ГРВІ захворіло 55 983 осіб проти 55 055 минулого. Дітей до 17 років відповідно 34 691 та 33 077. Летальних випадків серед хворих не зареєстровано.

Вірусологічним моніторингом встановлено, що в області збудниками ГРВІ є аденовіруси, віруси парагрипу, респіраторно-синцитіальний вірус. Вірус грипу не виділявся.

Серед ефективних заходів профілактики грипу та респіраторних захворювань обласна санепідемстанція рекомендує імунізацію проти грипу дозволеними до застосування в Україні вакцинами: «Флюарикс» (Німеччина), «Інфлувак» (Нідерланди), «Ваксигрип» (Франція).

Варто повноцінно харчуватися та вживати вітаміни, дотримуватися правил особистої гігієни, провітрювати приміщення, радять у СЕС.

Лікарі закликають за можливості уникати людних місць, але не обмежувати себе у прогулянках на чистому повітрі. При кашлі, чханні необхідно прикривати рот та ніс, користуватись одноразовими серветками.

Окрім того, вкрай важливо не займатись самолікуванням і при перших ознаках хвороби звертатись до лікаря, йдеться у повідомленні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Минулого тижня три тисячі волинян «підхопили» ГРВІ
21 січень, 2013, 17:19