У луцьких школах оголосили карантин

У луцьких школах оголосили карантин
У низці шкіл Луцька через значну кількість учнів, хворих на грип або гостру респіраторну вірусну інфекцію, запроваджують карантин.

Керівниця управління освіти міської ради Зіновія Лещенко повідомила, що в деяких школах йдуть на карантин лише окремі класи. Більшість навчальних закладів запроваджують карантин на тиждень – із 5–6 до 9 лютого, - пишуть Волинські новини.

Так, відзавтра на карантині ЗОШ І–ІІІ ступенів № 2, гімназія № 4 імені Модеста Левицького та ЗОШ І–ІІІ ступенів № 11. У спеціалізованій школі І–ІІІ ступенів № 1 карантин запроваджують у двох класах. У загальноосвітній школі І–ІІ ступенів № 10, своєю чергою, на карантин поки йдуть тільки учні початкових класів.

Як зазначила Зіновія Лещенко, список шкіл, які також запровадять карантин, може поповнитися й новими закладами, залежно від ситуації.

Директор гімназії № 4 імені Модеста Левицького Олександр Мишковець розповів, що сьогодні в школі ще триває навчальний процес, а карантин оголошено із 6 лютого. Таке рішення було прийнято у зв’язку зі значною кількістю хворих учнів. Так, станом на сьогодні в гімназії на грип та гостру респіраторну вірусну інфекцію захворіли 485 учнів, що становить 36 % від загальної кількості дітей.

«Ще в пятницю було менше 30 % хворих дітей. Ми думали, що за вихідні дні частина учнів видужає, але, на жаль, захворіло ще більше. У дітей, які прийшли до школи, теж почали з'являтися симптоми хвороби. Тож, аби не допустити масовості захворювання, прийняли рішення про запровадження карантину», – зазначив Олександр Мишковець.

За словами директора спеціалізованої школи І–ІІІ ступенів № 5 Валерія Півницького, у закладі – близько 20 % хворих дітей. «На підставі санітарних норм із 5 до 9 лютого школу закрито на карантин», – сказав Валерій Півницький.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.