«Луцьктепло» планує збільшити тарифи

«Луцьктепло» планує збільшити тарифи
ДКП «Луцьктепло» планує підвищити вартість на теплову енергію.

Про це повідомляє прес-служба підприємства.

Зокрема, мова йде про намір коригування розміру тарифів:

- на теплову енергію: для населення ріст становитиме на 1 %, для бюджетних установ та інших споживачів (крім населення) - на 0,7 % та для релігійних організацій - на 1,4%.

- на послугу з централізованого постачання гарячої води: для населення – за умови підключення рушникосушильників до системи гарячого водопостачання та за умови відсутності рушникосушильників на 1,05 %, для управителів багатоквартирних будинків на 1,03 %; для бюджетних організацій та інших споживачів на 0,78 %.

- на послугу з централізованого опалення, що надаються населенню (для абонентів житлових будинків без приладів обліку теплової енергії) на 1 %.

Перерахунок тарифів проводився коригуванням лише тих складових частин структури тарифів, за якими відбулись цінові зміни.

Так, станом на 1 січня 2018 року тариф на електричну електроенергію (2 класу напруги) ПрАТ «Волиньобленерго» становить 206,839 коп./кВт*год. У розрахунку статті «витрати на електроенергію» у діючому тарифі застосовувалась ціна 193,603 коп./кВт*год. Таким чином, відбувся ріст витрат на електроенергію на 2,6 млн. грн у порівнянні з діючими тарифами на теплову енергію.

Також зазначається, що було скориговано тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення КП «Луцькводоканал». Тарифи на водопостачання та водовідведення зросли з 4.73 до 4.82 за 1 куб.м, та з 4,63 до 5,08 за 1 куб.м. відповідно. Витрати на водопостачання та водовідведення у прогнозованому тарифі у порівнянні з діючим тарифом зросли на 44,1 тис.грн.

Таким чином, після коригування, витрати на вище зазначені норми
встановлення тарифів на теплову енергію нижче від розміру економічно обґрунтованих витрат на її виробництво, транспортування та постачання не допускається.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Луцьктепло» планує збільшити тарифи
05 лютий, 2018, 15:05